Solbaken se spasao, sportski direktor Kelna nije

Rukovodstvo nemačkog prvoligaša smenilo Folkera Finkea

  • 0

Minimalna pobeda protiv Herte (1:0) u 25. kolu nemačkog fudbalskog prvenstva spasila je norveškog trenera Stalea Solbakena, ali je bord akcionara smenio sportskog direktora kluba Folkera Finkea. Glavni razlog je njegovo razmimoilaženje sa rukovodstvom, ali i sa samim Solbakenom, u čijem je dovođenju maja prošle godine imao ključnu ulogu.

Tenzije između njih dvojice bile su tolike da očima jedan drugog nisu mogli da vide. Vrhunac netrpeljivosti bilo je dovođenje severnokorejskog napadača Tae-Sea iz Bohuma u minulom zimskom prelaznom roku bez konsultacija sa Solbakenom. Taj fudbaler je trebalo da odmeni povređenog Lukasa Podolskog, koji se u međuvremenu vratio u Kelnov napad.

Rukovodioci kluba odlučili su da je najbolje da jedan od njih dvojice ode. Izbor je pao na Finkea, a norveškom stručnjaku preostaje da u poslednjih devet kola izbegne opasnu zonu. Keln ima 28 bodova, pet više od Herte, koja bi, da se prvenstvo završi danas, morala da igra plej-of za opstanak s trećeplasiranim iz druge lige.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA