Đoković se mučio, ali je dobio Štepaneka! (VIDEO)

Srpski teniser pobedio je Čeha u 12. međusobnom susretu sa 6:4, 6:3, 6:7, 7:6 i sada u pobedama vodi 11:1 * Posle dva lako dobijena seta Nole je izgubio treći set, a zatim se u četvrtom mučio i posle taj brejka pobedio

  • 6

Srpski teniser Novak Đoković  posle velike borbe pobedio je u drugom kolu Vimbldona Radeka Štepaneka sa 3:1 (6:4, 6:3, 6:7,7:6).

Srpski teniser pobedio je Čeha u 12. međusobnom susretu, a u pobedama vodi 11:1. Naredni protivnik našeg asa je Žil Simon u trećem kolu.

U prvih pola sata igre, tačnije do devetog gema, nije viđena nijedna prilika za brejk. Tada je prvi do dve vezane šanse stigao Štepanek, ali je Đokovićev servis bio efektan pa je sačuvao svoj servis za vođstvo 5:4.

U narednom je usledio poklon Čeha, jer je Novaku dozvolio dve set lopte. Izvukao se Štepanek, ali je Đoković uspeo da izbori još jednu set loptu koju je iskoristio za osvajanje prvog seta.

Slično je počeo drugi set, s tim da je brek pao ranije. U šestom gemu je Novak koristio loš servis Štepaneka, pa j i lako poveo 4:2. Usledilo je rutinsko završavanje seta, mada je naš teniser imao set loptu i na protivnikov servis. Na kraju - 6:3.

I treći set je počeo tvrdo, ali je Štepanek posle gubitka dva seta opustio ruku i umalo da prvi dođe do brejka u najdužem gemu u meču. Imao je dve vrejk lopte, leteo je po terenu, ali je Đoković bio odličan u defanzivi pa je uspeo da sačuva svoj servis.

U narednom gemu je naš teniser imao dve brejk lopte koje je ipak prokockao.

U četvrtom setu viđena je ista slika. Nije bilo brejkova a Novak je vodio igru, ali je Štepanek odgovarao istom merom i odličnim servisom.  Štepanek je izborio brejk šansu u 11. gemu, ali se Novak sjajno odbranio, a potom zbog greške linijskog sudije poklonio poen rivalu.

Ipak, nije uspeo i rivali su ušli u taj brejk. Novak je u taj brejku lako poveo sa 2:0, a potom neshvatljivo poslao lopticu u aut, iako je imao poen u rukama.

Čeh je izjednačio, da bi se Novak odvojio na 5:2, ali je ponovo dozvolio izjednačenje. Baš tada odigrao je koncentrisano, izborio meč loptu, na kojoj je pogodio liniju. Štepanek je zatražio čelendž, pao je na kolena, ali je loptica bila unutra i usledilo je Novakovo slavlje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    25. jun 2014 | 20:29

    Vrijeme je da Novak opet pokrene svoje snage,i da pobjedi Čeha u 4 seta.

  • Milos

    25. jun 2014 | 19:52

    Al ne moze Nole bar jednom da dobije Stepaneka sa nulom na ovom vimbldonu pa to ti je

  • Vr 46

    25. jun 2014 | 19:58

    Slaboooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA