Zašto umesto Partizana u Evroligu ide debitant iz ABA?

Evroliga umesto crno - belih, koji su srpski šampioni, u kvalifikacije pozvala četvrtfinalistu plej - ofa Francuske i polufinalistu plej ofa Izraela, kao i tim iz Bugarske

Bord Evrolige doneo je neverovatnu odluku da u kvalifikacije za Evroligu umesto šampiona Srbije Partizana, pozove bugarski Levski, od sledeće sezone novog člana Jadranske lige!! Ono što je direktor Evrolige Đordi Bertomeu u aprilu u Beogradu najavio se u obistinilo.

Ova odluka je sramna od strane čelnika najjačeg evropskog takmičenja i samo potvrđuje da je ovo biznis takmičenje i da nema sportski karakter.

Čime je to Levski zaslužio, osim što je šampion Bugarske, da dobije poziv u najjače takmičenje i to umesto ekipe koja je igrala na fajnal foru 2010. i koja ove sezone ima "Zvezdu u usponu" Evrolige Bogdana Bogdanovića? I zašto u kvalifikacije idu Asvel i Hapoel?

Kada se pogleda ko ide u kvalifikacije potpuno je jasno da to nema veze sa sportom, jer se tu nalaze četvrtfinalista plej - ofa Francuske? Zatim polufinalista izraleskog plej - ofa?

Partizan je kao višegodišnji šampion Srbije i učesnik TOP 16 faze ove sezone zaslužio da bude u kvalifikacijama, a pogotovo posle odustajanja Cibone, jer je Zvezda otišla direktno, kao u finalista fajnal fora Cedevita, a prema pravilima ABA liga ima trećeg predstavnika u kvalifikacijama.

Doduše, finansijska situacija u Partizanu nije dobra, ali ovo je još uvek sport i oni su uvek i sa skromnim budžetom pobeđivali i jače i finansijski moćnije ekipe od sebe. Pa zar to nije lepota košarke?

Međutim, desio se neverovatan obrt i to treće mesto je izgleda pripalo Levskom iz Sofije koji će biti učesnik ABA lige sledeće sezone.

Ali, ko zna praksu Evrolige onda mu ovo neće biti čudno, jer oni uvek prvo gledaju ekonomski momenat a ne tradiciju kluba i navijače. Bez obzira na to što je Partizan ove godine u TOP 16 fazi imao i po 16, 17, pa čak i 20.000 navijača na tribinama.

Evroliga je nemušto objasnila da je Crvena zvezda dobila mesto zbog Cibone koja je odustala a da je Uniks ušao umesto Montepaskija koji ide u stečaj.

Ali nisu objasnili otkud Levski i Hapoel pre Partizana koji je srpski šampion

Kvalifikacije

ASVEL Lion -  Četvrtfinalista šampionata Francuske

Nimburk  - Šampion Češke

Hapoel Jerusalim - polufinalista prvenstva Izraela

Levski Sofija - Šampion Bugarske

Stelmet Zelena Gora -   Finalista plej ofa Poljske

Strasbourg   -   Finalista plej ofa Francuske

Telenet Ostende - Šampion Belgije

Uniks Kazanj - Finalista Evrokupa i polufinalista VTB lige

Šta vi mislite, da li ovi timovi zaslužuju mesto pre Partizana?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marica

    25. jun 2014 | 21:48

    Zvezdas sam, ali ovo nema nigde. Sramota i bruka... mrzeli mi Partizan i Duleta, oni su jednostavno pravili cuda u EL prethodnih godina i jedina ekipa koja je pokazala da se sa malo novca moze mnogo, odnosno da plasman u EL ne zavisi od budzeta. Realno, zasluzili su i A licencu, pogotovu kvalifikacije.

  • Nešo

    25. jun 2014 | 22:12

    Nepozivanje Partizana je zbog Vujosevica , nece niko nekulturu i huliganstvo u Evropi .

  • grobar do koske

    25. jun 2014 | 22:07

    Zato sto su navijaci CZ u najvisim organima drustva obecali i placaju 500 000 eura za "specijalnu pozivnicu" od para poreskih obveznika nase zemlje,a SAMPION SRBIJE JE I DALJE PARTIZAN-MIT ILI CUDO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA