NBA draft prognoza: Bogdan 35. pik, Micić 39, a Dangubić 54!

U noći između četvrtka i petka održaće se "velika pijaca" igrača NBA lige, a Srbija će ove godine imati čak četiri predstavnika.* Njihovi vršnjaci Dario Šarić i Jusuf Nurkić prognozirani za prvu rundu drafta ispod 15. mesta

  • 16

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić i Nikola Jokić, sudeći po procenama neće zauzeti visoko mesto na ovogodišnjem draftu NBA lige. Draft će biti održan u noći između četvrtka i petka po srednje evropskom vremenu u Njujorku.

Specijalizovani sajt Draftekspres, dao je svoju prognozu kako će timovi birati na "velikoj pijaci" igrača.

Po toj proceni Bogdan Bogdanović će biti izabran kao 35. pik od strane Jute, dok će Vasa Micić završiti na 39. poziciji i trebalo bi da ga pokupe Filadelfija Siksersi.

Bogdanović je nedavno rekao da bi voleo da ga izabere San Antonio, pa da ga ostavi na pozajmicu godinu dana u Partizanu, što nije daleko od opcije jer Sparsi imaju pravo na 30. pika..

Mladi i talentovani centar Mega Vizure Nikola Jokić trebalo bi da se plasira na 43. mesto i da završi u Atlanti, u istom timu bi trebalo da završi njegov saigrač iz Mege Nemanja Dangubić koji bi trebalo da bude na 54. mestu.

Zanimljvo je da će dvojica momaka iz ABA lige iz Cibone i Cedevite biti izabrani u prvom krugu.

Jusufa Nurkića bi trebalo da pokupi Orlando Medžik sa 12. pozicije, dok bi Dario Šarić trebalo da bude izabran sa 17. mesta od strane Boston Seltiksa...

Zanimljivo je da se Šarić u procenama mnogih medija koji se bave sportom (Bličer riport, NBA.com, Sports ilustrated i drugi) procenjen na plasman oko 11. mesta.

U svakom slučaju ovo su samo procene, ali sudeći prema dosadašnjim procenama ovog renomiranog sajta, plasman naših igrača nije daleko od ovoga što se pominje.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. jun 2014 | 13:46

    A jaka blazich,lazic i simonovic iz fmp-a,koji su oni pik na draftu..??!!! Bitno je da oni zbog 500 000 razloga igraju EL,iako sami nisu "nista krivi" za to..!!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Milos

    26. jun 2014 | 11:07

    A iz FMP-a ko ide na draft?

  • Alfa

    26. jun 2014 | 11:56

    Bogdan je za Micica izmislio kksarku a samo 4 mesta razlika. Nerealno skroz, po meni Bogdan treba da bude medju prvih 5 u evropi, i u prvih 15 u NBA. Pa najbolji strelac i igrac evrolige. Ali ok nek njega,tj voleo bi da ga San Antonio uzme, ali da bude jos jednu godinu u Partizanu. Ali moje zelje su jedno a realnost drugo, ali videcemo !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA