ČOVIĆ: Hvala Evroligi na ukazanom poverenju!

Ovo je dokaz da smo na ispravnom putu i da Evroliga ceni naš rad, jer smo i 2012. odine dobili specijalnu pozivnicu za učešće u Evrokupu, rekao je predsednik Crvene zvezde

  • 28

Crvena zvezda Telekom i sledeće sezone igraće u Evroligi. Ono što je bilo najavljivano kao mogućnost prethodnih dana, dobilo je i zvaničnu potvrdu na sastanku Izvršnog odbora EKA, odnosno preduzeća koje vodi Evroligu.

Naime, posle odustajanja Cibone zbog finansijskih problema, odlučeno je da njeno mesto u Evroligi zauzme Crvena zvezda Telekom kao prvoplasirani tim iz ligaškog dela ABA lige uz važnu napomenu da crveno-beli neće plaćati vajld kartu. Ipak, ostalo je nejasno zašto Partizan nije otišao u kvalfikacije.

- Zahvaljujemo se Evroligi jer nam je ukazala veliko poverenje, a posebno smo zahvalni na činjenici da nam je vajld karta za učešće u elitnom klupskom takmičenju Evrope omogućena bez plaćanja. To je samo još jedna potvrda ispravnosti načina rada celokupnog menadžmenta i uprave kluba – počeo je priču predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović i potom dodao:

- Godinama unazad gradimo partnerske odnose sa Evroligom, počevši od uspešne organizacije kvalifikacionih turnira za juniore do ispunjavanja svih standarda koje pred nas postavlja Evroliga, a koji se pre svega odnose na transparentno finansijsko poslovanje.

- Dokaz da smo na ispravnom putu i da Evroliga ceni naš rad je podatak što je dokazala po drugi put, jer smo i 2012. godine dobili specijalnu pozivnicu za učešće u Evrokupu – naglasio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih je takođe istakao da je besplatna vajld karta za učešće u Evroligi dodatna obaveza da se Zvezda u što boljem svetlu prikaže naredne sezone:

- Potrudićemo se da svojim igrama, posetom publike i atmosferom na utakmicama po kojoj smo poznati širom Evrope opravdamo ukazano poverenje. Očekujem da ćemo kao jedini klub iz naše zemlje koji učestvuje u Ervoligi naići na razumevanje od strane države i grada Beograda i da ćemo imati njihovu podršku – poručio je Čović.

Crvena zvezda Telekom će naredne sezone u Evroligi biti u društvu sledećih timova: Alba, Anadolu Efes, Cedevita, CSKA Moskva, Dinamo Sasari, Armani Milano, Fenerbahče Ulker, Barselona, Bajern Minhen, Galatasaraj, Laboral Kuća, Limož, Makabi, Neptunas, Olimpijakos, Panatinaikos, Turov, Real Madrid, Unikaha, Valensija, Žalgiris i pobednik kvalifikacija.

U kvalifikacijama će učestvovati: Asvel, Nimburk, Hapoel, Levski, Zelena Gora, Strazbur, Ostende i Uniks. Žreb za sastav grupa biće održan 10. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. jun 2014 | 11:18

    Zahvali im se jos jednom i pozdravi se sa Evroligom,posto na tvoje mesto dolaze drugi,podobniji i jednako"zasluzni"ljudi..ti si svoj deo posla obavio,onako,poprilicno lose,budzet za uslove Srbije-astronomski,a rezultat svega toga jedno veliko-NISTA..PARTIZAN SAMPION i dalje,u ABA 3-4 mesto,jedino sto ste osvojili je KUP R.K. i ovaj sada "USPEH" u EL posle 500 000 razloga za to...znaci sve u svemu veoma malo..Partizan bi sa tom opipljivom "materijom" bio najmanje sampion EVRO-KUPA,a i SRBIJE..xxaaaxxaaa...Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Milan

    26. jun 2014 | 12:49

    I ja sam zahvalan , i ocekujem da drzava da podrsku Zvezdi jer ce biti jedini srpski klub u Elitnom takmicenju kao sto je to radila prethodih godina !

  • C.Z.B.G

    26. jun 2014 | 13:37

    Pozdrav za komšije. Srećno u kupu Jašara Ahmedovskog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA