INTERVJU, PRVA JUNIORKA SVETA: Ana i Jelena bi morale da se pomuče da me pobede! (FOTO) (VIDEO)

Pred nastup Ivane Jorović na juniorskom turniru na Vimbldonu ekipa Telegrafa posetila je na treningu *Prva juniorka sveta pričala je o Rolan Garosu, planovima do kraja sezone, prvom nastupu na Vimbldonu, lomljenju reketa, trenerima Marku i Vuku, Novaku Đokoviću, sa kojom teniserkom bi volela da igra...

  • 8

Ženski tenis u Srbiji ima svetlu budućnost! Posle uspeha Jelene Janković i Ane Ivanović, uskoro bi seniorskom scenom mogla da vlada i mlada teniserka Ivana Jorović!

I pored poraza u finalu juniorskog Rolan Garosa, Jorovićeva je postala najbolja teniserka u tom uzrastu, a pred nastup na Vimbldonu, ekipa Telegrafa posetila je na treningu.

Jorovićeva se u razgovoru za naš portal pre svega prisetila nastupa u Parizu, gde je u meču za titulu od nje bila bolja Ruskinja Darja Kasatkina.

- Zadovoljna jesam sam igrama u Parizu, ali cilj mi je bio da osvojim Rolan Garos, kao što sam želela i na Australijan openu. I finale je dobar rezultat. Izgubila sam od dosta dobre igračice, imala je bolji dan od mene - rekla je Ivana za Telegraf i dodala da će se u Pariz vratitit, ali...

- Neću da nastupam u juniorskoj konkurenciji. Zapisano je da sam igrala među juniorima, ali to je prolazno. Od sledeće godine želim da igram u seniorskoj konkurenciji i jednog dana da osvojim trofej - rekla je Ivana.

Od nastupa na Australijan Openu do juniorskog Rolan Garosa, Jorovićeva se takmičila na fjučersima, gde je uglavnom uspešno prolazila kvalifikacije.

RAZBILA SAM REKET POSLE FINALA U PARIZU

Poraz u finalu Rolan Garosa srpskoj teniserki nije lako pao, zbog čega je nastradao reket.

- Bila sam besna, a posle meča sam morala da idem na doping kontrolu. Kad sam se vratila sa kontrole razbila sam raket - otkrila je Ivana za Telegraf.

PRVI NASTUP NA VIMBLDONU

U dosadašnjoj karijeri, 17 - godišnja teniserka, nije imala prilike da igra na travnatoj podlozi, pa joj nastup na predstojećem Vimbldonu predstavlja veliki izazov.

- Nisam ranije igrala na Vimbldonu. Ne očekujem neki rezultat, samo da dobro igram. Prvi put se sastajem sa travom, moraću da budem skroz u stavu, da vraćam brze loptice. Daću maksimum, probaću da igram kako znam, pa ako se budem dobro snašla i rezultat će doći - rekla je Ivana i dodala da joj treneri predviđaju dobar nastup u Londonu:

- Marko i Vuk kažu da će mi biti super, jer imam jake udarce, dobar slajs. Videćemo - rekla je Ivana.

Posle Vimbldona Jorovićevu očekuje kratak odmor, koji će iskoristi za letovanje na Hvaru, a zatim i tronedeljne pripreme pred nastavak sezone.

- Dva puta godišnje imam bazične pripreme, prve sam imala u decemrbu pre početak sezone, dok me druge očekuju u julu - rekla je Ivana.

- Zatim nastupam na Olimpijskim igrama mladih u avgustu, a nadam se da ću igrati i na seniorskim Igrama u Riju za dve godine. Najverovatnije ću ove godine nositi i srpsku zastavu na otvaranju Olimpijade - otkrila je Jorovićeva i dodala:

- Posle juniorkse Olimpijade očekuju me nastupi na čelendžerima u regionu, Crnoj Gori, Rumuniji, Bugarskoj.

Iako je plan na početku sezone bio da Ivana nastupa u kvalifikacijama za seniorski US Open, ipak se sve "kockice nisu poklopile".

- Trenutno sam 490. teniserka sveta, nemam ranking za učešće u kvalifikacijama za US Open. Nisam igrala dovoljno turnira, da bih mogla sad da igram u Americi. Plan je da do kraja godine odigram što više fjučersa, kako bih u Australiji igrala u kvalifikacijama seniorskog turnira - rekla je srpska teniserka.

SLIČNOST SA NOVAKOM - DVA TRENERA

Srpska teniserka već godinu dana sarađuje sa trenerskim tandemom, Markom Đokovićem i Vukom Tapuškovićem.

- Super su, slušaju me - rekla je kroz osmeh Ivana i dodala - Zadovoljna sam napretkom u igri, što se ogleda i u rezultatima. Na turnirima naizmenično putuju samnom, na Rolan Garosu je bio Marko, a na Vimbldonu će u boksu sedeti Vuk.

Interesantna je sličnost između Ivane jorović i Novaka Đokovića, a to je da oboje imaju po dva trenera.

- Mi smo posebni - rekla je Ivana kroz osmeh i dodala - Novak ima sjajne rezultate, pa se nada da ću i ja imati.

VELIKO HVALA NOVAKU ĐOKOVIĆU

Veliki napori Ivane Jorović na treninzima ne bi bili mogući bez ogromnih finansijskih sredstava.

Porodica najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, koja je imala dosta problema tokom Noletovog odrastanja, prepoznala je Ivanin talenat, pa je izašla mladoj teniserki u susret i pomogla.

- Veliko hvala porodici Đoković. Dozvolili su mi da trenirama na Novakovim terenima na 25. maju, što mi dosta znači - rekla je Ivana

VOLELA BIH DA IGRAM SA SERENOM I ŠARAPOVOM

Dok je odrastala Ivani je uzor bila Francuskinja Ameli Morezmo, a najviše bi volela da odigra meč sa Amerikankom i Ruskinjom.

- Svi znamo kako Serena udara lopticu, jako mi se dopada njena igra. Volela bih da odigram meč sa njom ili Šarapovom, da ih pobedim - rekla je kroz osmeh Ivana, koja nije imala priliku ni da sparinguje sa najboljim srpskim teniserkama:

- Jelenu poznajem, a Anu ne. Nikada nismo trenirale zajedno. Uglavnom sparingujem sa muškarcima, kao što ste videli sa Filipom sam trenirala pred Vimbldon - rekla je Ivana.

Koliko mlada srpska teniserka veruje u svoje kvalitete govori i izjava da bi u duelu protiv Ane i Jelene odigrala egal meč.

- Zašto mislite da bi one mene pobedile? Zaista mislim da bi morale da se pomuče da bi me savladale - rekla je optimistično Ivana.

NEMA MI RAVNOG U STONOM TENISU

Pored tenisa mlada srpska teniserka voli još jedan sport, u kojem je glvani rekvizit reket.

- Obožavam stoni tenis! Da nisam teniserka sigurno bih igrala stoni tenis. Tražim sparing partnere. Obojicu trenera, Marka i Vuka, stalno pobeđujem nema mi ravnog u stonom tenisu - rekla je Ivana, koja čak i u stonom tenisu igra dvoručni bekend.

OBOŽAVAM SELFIJE

S obzirom da obožava da se slika, a treneri joj u toku pauza treninga ne dozvoljavaju da koristi telefon, srpska teniserka selfije pravi pred izlazak.

- Stalno pravim selfije kad se sredim. Selfi je ipak selfi - rekla je nasmejana srpska teniserka

IZ PARIZA PRVAC U ŠKOLU

Pored brojnih treninga, putovanja i turnira na kojima nastupa, Jorovićeva je i učenica Prehranbenom-ugostiteljske škole u Čačku.

- Profesori mi puno pomažu, izlaze u susret, podržavaju me. Trudim se da završim svoje obaveze na vreme - rekla je Ivana, koja je po povratku iz Pariza otišla pravo u đačku klupu:

- Iako idem vanredno u školu, profesori mi dozvoljavaju da prisustvujem časovima. Kad sam se u Čačak vratila sa Rolan Garosa, bila sam na predavanjima - rekla je Ivana.

VREMENA ZA IZLASKE MALO, NEMAM DEČKA

Kao i svim mladima i Ivana obožava da izlazi, ali za to nema mnogo vremena.

- Uglavnom kada se vratim sa turnira imam nekoliko dana za izlazak, ali čim krenu treninzi samo sam na to fokusirana. U Čačku me ljudi prepoznaju, pa preko reda mogu da uđem u klubove - rekla je kroz osmeh Ivana, a na pitanje da li ima udvarača, Ivana kaže:

- Prilaze momci, ali nemam dečka.

POSEBNA PROSLAVA 18. ROĐENDANA

Iako je početkom maja, proslavila 17. rođendan, mlada srpska teniserka već razmišlja o proslavi punoletstva.

- Nedavno sam bila kod najbolje drugarice na 18. rođendanu. Sada skupljam fore od drugih, ali hoću sledeće godine da napravim proslavu totalno drugačiju od ostalih. Možda svi budemo u srpskoj narodnoj nošnji za moj "osamnesti" - rekla je u šali Jorovićeva.

VOLIM MAMINU TELEĆU ČORBU

Kao i većina profesionalnih sportista i Ivana ima poseban režim ishrane, ali nekim maminim specijalitetima ne može da odoli.

- Mama odlično sprema! Majstor je za teleću čorbu, a dobro sprema i pasulj - rekla je Ivana, koja pored tradicionalne srpske kuhinje obožava i italijansku hranu.

Srpska teniserka istakla je da joj je porodica, mama Ana, otac Ilija i sestra Jovana, najveća podrška tokom karijere.

ŠAMPION SVETA U FUDBALU ĆE BITI BRAZIL

Zbog priprema oko nastupa na Vimbldonu, Jorovićeva ne stiže da gleda Svetsko prvenstvo u fudbal, ali "zna" ko će osvojiti titulu.

- Brazil će biti šampion! Volim i Italiju, ali oni su nažalost ispali - rekla je Ivana.

POMOĆ ZA POPLAVLJENU SRBIJU

Velika prirodna katastrofa koja je u maju zadesela našu zemlju aktivirala je sve humane ljude da pomognu ugroženim područijima, a i Ivanina porodica je u tim trenucima pokazala solidarnost.

- U teniskom savezu Srbije moja porodica je dala donaciju za poplavljena područja. Nadam se da se tako nešto neće ponoviti, a da će narod koji je ostao bez krova nad glavom, što pre dobiti isti - zaključila je Ivana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Petar Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?STAV?

    28. jun 2014 | 00:10

    Uobrazena, prepotentna, puna sebe... Cestitke na dosada postignutom uspehu, nije mala stvar biti juniorski prvak sveta ali profesionalni tenis je nesto sasvim drugo. Nadam se da ce je neko uskoro spustiti na zemlju inace nikad nece biti vrhunski sportista. Za to je potrebno i skromnosti i postovanje prema ostalima. Uporedila se s Noletom, (kako su oni posebni) a Nole je potpuno dijametralno, osoba suprotnog karaktera, ispred svega skroman. U svakom slucaju zbog nje same i Srpskog tenisa, zelim joj mnogo uspeha ali uopste nisam optimista. Ceo tekst se svodi na: JA pa Ja i niko kao JA.

  • Star Dance

    27. jun 2014 | 23:55

    Bravo i samo napred!!!

  • Persia

    28. jun 2014 | 08:49

    Bravo Ivana,cestitke na dosadasnjem uspehu,samo napred i hrabro u nove pobede!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA