VREMEPLOV: Dan kada su Mitića i Bobeka zaustavili Nemci na putu ka svetskom tronu!

Selekcija "plavih" koju je sa klupe predvodio legendarni Aleksandar Tirnanić Tirke, a na terenu imala igrače poput Zebeca, Čajkovskog, Beare, Boškova, Miloša Milutinovića, Mitića i Bobeka bila je kandidat za samu završnicu, a onda su se 27. juna 1954. godine na tom putu isprečili Nemci

  • 4

Pre tačno 60 godina fudbalska reprezentacija tadašnje Jugoslavije odigrala je svoju prvu utakmicu protiv Nemačke, tada Zapadne Nemačke na Svetskim prvenstvima. Bilo je to četvrtfinale Mundijala održanog u Švajcarskoj, a naš tim je nažalost poraže 2:0.

Selekcija "plavih" koju je sa klupe predvodio legendarni Aleksandar Tirnanić Tirke, a na terenu imala igrače poput Zebeca, Čajkovskog, Beare, Boškova, Miloša Milutinovića, Mitića i Bobeka bila je kandidat za samu završnicu.

Naročito je to došlo do izražaja posle lakog prolaska grupe u kojoj smo tukli Francuze i odigrali nerešeno sa Brazilcima. Nemačka u tom trenutku nije bila velesila kakva je kasnije postala, a naš tim je već bio viđen kao učesnik polufinala.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rista.T

    27. jun 2014 | 09:32

    Nedopustivo je, u bilo kom smislu, da prezime Mitić stoji ispred prezimena Bobek. Onaj ko tako napiše pokazuje da ne zna fudbal ili da je običan navijač.

  • mora se to ispraviti

    27. jun 2014 | 11:11

    Bobek je najvece ime u nasem fudbalu i malo se postuje.Mnogo vise se postuje u Partizanu Mance zato sto je poginuo i u Zvezdi Dzajic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA