Vaterpolisti Partizana u Ligi Šampiona, Zvezde opet u kvalifikacije!

Iako su osvojili šampionsku titulu vaterpolisti Zvezde ponovo će morati kroz kvalifikacije da izbore plasman u najelitnije takmičenje * Ista je situacija i sa Radničkim iz Kragujevca, ali i sa nekadašnjim šampionima Pro Rekom, Posilipom, Segedom

  • 5

Za razliku od košarke gde je Partizan šampion, a Crvena zvezda će igrati u Evroligi, u vaterpolu je obrnuta situacija.

Vaterpolisti Partizana će i sledeće sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će Crvena zvezda iako šampion Srbije, kao i Radnički kroz kvalifikacije pokušati da izbore mesto u eliti, piše "Sportski žurnal".

E sad sigurno se pitate kako je to moguće. Pa zato što osam klubova imao specijalne pozivnice za Ligu šampiona na tri sezone a uslov je da budu najmanje treći u nacionalnim ligama, što je Partizan i ispunio uz naravno ostale uslove kao što su bazen, organizacija itd...

Što je još luđe Crvena zvezda kao šampion startuje iz drugog kruga kvalifikacija, dok Radnički igra od trećeg kruga ( Kragujevčani su igrali finale Lige šampiona)

Pored crno-belih direktno učešće u Ligi šampiona imaju Barseloneta (Španija), Breša (Italija), Jug (Hrvatska), Špandau 04 (Nemačka), Olimpijakos (Grčka), Galatasaraj (Turska), Eger (Mađarska).

Prva runda kvalifikacija biće održana od 26. do 28. septembra. U drugoj fazi (turniri od 17. do 19. oktobra) učestvuje 16 ekipa – prvaci ili viceprvaci osam država koje daju direktne učesnike LŠ i osam klubova iz prve runde kvalifikacija.

Prvoplasirani i drugoplasirani u grupama druge runde će se u trećoj ukrstiti žrebom i pobednici četiri dvomeča (29. oktobar i 12. novembar) prolaze u Ligu šampiona, koja počinje 29. novembra, a završava se 2. maja. Fajnal siks će se igrati u terminu 28–30. maj.

Klubovi koji imaju pravo da startuju od druge faze kvalifikacija:

Terasa (Španija), Crvena zvezda (Srbija), Pro Reko (Italija), Primorje (Hrvatska), Duizburg (Nemačka), Vuljagmeni (Grčka), Enka (Turska), Solnok (Mađarska).

Klubovi koji imaju pravo da startuju od treće runde kvalifikacija:

Mataro (Španija), Radnički (Srbija), Posilipo (Italija), Mladost (Hrvatska), Vaspo 98 Hanover (Nemačka), Panatinaikos (Grčka), Ijik Istanbul (Turska), Seged (Mađarska).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    27. jun 2014 | 17:15

    Pa dobro bre više,šta trebamo da uradimo da bi šampion drzave igrao najjace evropsko takmičenje!!!Fudbal-Zvezda šampion,Partizanu kvalifikacije za LŠ,Vaterpolo-Zvezda šampion,Parrizanu LŠ,Košarka-Partizan šampion,Zvezdi Evroliga!!!Ljudi se poigravaju sa nama dok se Delije i Grobari međusobno svađaju ko je zaslužio da igra Evroligu,LŠ(fudbal,vaterpolo)!!!

  • milan

    27. jun 2014 | 19:25

    I treba da se ugasi i nestane ovaj sport.ovo je nevidjena kradja bruka sramota... Kome je ovo u interesu.smesno i zalosno

  • Pedja

    27. jun 2014 | 18:53

    Zna se ko je institucija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA