ŠTA JE TO SA AFRIKANCIMA? I Nigerijci odbili da treniraju zbog neisplaćenih premija!

Probleme koje su zbog premija ranije pravili reprezentativci Kameruna i Gane, sada su počeli da prave i fudbaleri Nigerije uoči utakmice osmine finala protiv Francuske

  • 2

Fudbaleri Nigerije nisu trenirali u četvrtak na Svetskom prvenstvu u Brazilu zbog nezadovoljstva neisplaćenim premijama, prenela je nigerijska štampa.

Prethodno je Nigerijska fudbalska federacija izdala zvanično saopštenje u kojem navodi da igrači, koji će u osmini finala u ponedeljak igrati protv Francuske, nisu trenirala "kako bi se odmorili". Nigerijska štampa pak tvrdi da fudbaleri na Mundijalu zahtevaju da im se isplate obećane premije za plasman u nokaut fazu takmičenja i da zbog toga nisu želeli da treniraju.

Nigerisjki tim je trebalo da održi trening u Kampinasu, koji se nalazi na stotinak kilometara severno od Sao Paula.

- Trening je otkazan, jer igrači žele da se odmore - rekao je u petak portparol Nigerijske federacije i dodao da ekipa u subotu kreće za Braziliju. Ipak, kako su preneli nigerijski mediji, igrači su se okupili u hotelskoj sobi kapitena tima Džozefa Joboa. Kako mediji navode, njihova tema razgovora bile su obećane premije za učešće na Mundijalu, kao i za plasman u osminu finala.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA