Ko kosi, a ko vodu nosi u Brazilu?

Van Gal pokazao kakav je bog uvođenjem Huntelara koji je rešio utakmicu * Teofanis Gekas ne bi pogodio gol ni da se utakmica igra 8000 minuta * Alžirci čekaju na osvetu 32 godine, večeras imaju priliku

  • 0

Ovaj Mundijal je nešto najuzbudljivije što je fudbal video u zadnjih nekoliko velikih takmičenja. Više se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi, praktično da nema favorita, a golovi padaju na sve strane.

Meksiko je zamalo prošao dalje, i niko ne bi rekao da je nezasluženo po prikazanoj igri protiv Holandije, ali onda se desio Huntelar.

Verovatno su se svi hvatali za glave kad je Van Gal odlučio da izbaci Van Persija i ubaci čoveka koji će kasnije, ispostaviće se, biti pravi pogodak.

Prvo je namestio gol Šnajderu, a onda dao gol za prolaz iz penala. Iako su svi očekivali da će Roben pucati, loptu je uzeo Huntelar i odveo Holanđane u četvrtfinale, a tamo ih čeka hrabra, ali i izmorena Kostarika.

Roben je priznao da je simulirao penal, a Meksikanci su naravno razočarani i besni. Ali, fudbal je takav, i nepravde često moraju da se istrpe.

Mislim da je ovaj plasman Kostarike njihov krajnji domet i da će se časno oprostiti od Mundijala na utakmici četvrtfinala.

Već su ih svi otpisali kad su dobili crveni karton, a Grci izjednačili kao po običaju u nadoknadi vremena. Imali su Grci i kasnije prilike, a za penale se verovalo da su takođe Grci dosta iskusniji i da će proći dalje.

Kao što napisa Tasić na tviteru sinoć, Teofanis Gekas ne bi pogodio gol ni da se utakmica igra 8000 minuta. Na kraju, desilo se nešto što je malo ko očekivao, Kostarikanci su fenomenalno šutirali penale i poslali sebe u istoriju.

Francuzi će danas, verujem, poprilično lagano izbaciti Nigeriju i proći dalje. Ne očekujem ništa osim sigurne pobede Benzeme i drugara.

Pravi spektakl počinje od 22 sata. Pre 32 godine Alžir je pobedio tada Zapadnu Nemačku, ali ipak nisu prošli dalje, jer su Nemci odigrali namešten meč sa Austrijom, a zbog Alžira je plakao ceo svet.Foto: AP/Tanjug

VIŠE O OVOJ VESTI PROCITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVECENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mićo Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA