Ibra i Noćerino brane Milanov "skudeto", Juve sve slabiji (VIDEO)

"Rosoneri" se pobedom nad Lećeom odlepili Juventusu na četiri boda i jurišaju ka odbrani titule

  • 0

Milan gazi ka odbrani titule u Seriji A. Na ruku im ide i bledi Juventus, koji nije pobedio ni četvrto kolo zaredom, te "rosoneri" sada imaju četiri boda više od najvećeg rivala.

Poraz od Arsenala nije uzdrmao Milan, i protiv Lećea su pobedom od 2:0 osvojili vredna tri boda u misiji odbrane "skudeta". Golovima Antonija Noćerina i Zlatana Ibrahimoviića slomili su otpor gostiju sa juga Italije. Za razliku od onog famoznog jesenjeg duela, kada su gubili 3:0, pa ih je Boateng sa tri gola pogurao ka preokretu, ovoga puta su izabranici Maksa Alegrija maksimalno ozbiljno shvatili Leće. Poveli su već u sedmom minutu. Ibrahmović je šmekerski poslao povratnu loptu na ivicu šesnaesterca za Noćerina, koji je opalio iz prve, a lopta je zakačila nekog protivničkog igrača i završila u mreži. 

Milan je vođstvo duplirao iz slične situacije. Ovoga puta je Noćerino posalo povratnu za Ibrahimovića, a Šveđanin je zakucao bombu pod prečku gola Lećea. Imao je Milan još prilika za ubedljiviju prednost, ali su Ibra, Emanuelson i Robinjo bili neprecizni... U sastavu Lećea nije bilo Tomovića, koji odrađuje kartone.

Odlične vesti za "rosonere" stigle su iz Đenove, gde je domaćin odigrao bez golova sa Juventusom, koji se nalazi u katastrofalnoj formi, a  s obzirom na težak raspored u nastavku prvenstva, teško će pomrsiti konce Milanu. Đenova je ravnopravno parirala favoritu iz Torina i zasluženo osvojila bod. Gostima je poništen gol Pepea. Opravdano, jer je bio u of-sajdu. Boško Janković odigrao je 61. minut za "grifone" i u nekoliko navrata bio ozbiljna pretnja za Bufona. Na drugoj strani, najopasniji su bili Markizio i Vučinić, ali je Frej bio branio odlično.

Atalanta i Parma odigrale su 1:1, a zanimljivo je da su oba gola bili dela defanzivaca - Manfredinija i Palete. S tim što je pogodak Manfredinija bio remek-delo posle makazica. U duelu davljenika, Sijena (Brkić još van tima zbog povrede) zabeležila je pobedu veliku kao kuća u Ćezeni i gurnula domaćina ka ambisu Serije B. Katanija je golom najboljeg strelca Lodija s bele tačke srušila Fiorentinu, za koju nije igrao Nastasić.

REZULTATI I TABELA 27. KOLA SERIJE A

PETAK

Kjevo – Inter 0:2

(Samuel 87, Milito 90)

Napoli – Kaljari 6:3

(Hamšik 10, Kanavaro 19, Astori autogol 30, Laveci penal 56, Gargano 70, Mađo 84 – Larivi 37, 77, 90)

SUBOTA

Palermo – Roma 0:1

(Borini 3)

NEDELJA

Milan – Leće 2:0

(Noćerino 7, Ibrahimović 65)

Atalanta – Parma 1:1

(Manfredini 5 - Paleta 55)

Katanija – Fiorentina 1:0

(Lodi 58 penal)

Ćezena – Sijena 0:2

(Brijenca 75, Bogdani 81)

Đenova – Juventus 0:0

Lacio – Bolonja (20:45)

Novara – Udineze (20:45)

TABELA: Milan 57, Juventus 53, Lacio (-1) 48, Udineze (-1) 46, Napoli 46, Roma 41, Inter 40, Katanija 38, Palermo 34, Kjevo 34, Atalanta 33, Đenova 33, Fiorentina 32, Bolonja (-1) 32, Sijena 32, Parma 31, Kaljari 31, Leće 25, Ćezena 17, Novara (-1) 17

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA