Ko je neustrašivi dečko koji je oduvao Nadala? (FOTO) (VIDEO)

Prošle godine je bio 828. igrač sveta, i jedva je dočekao da igra pred velikom publikom! Na Vimbldon je došao zahvaljujući vajld-karti

  • 7

Malo ko je verovao da će Nik Kirgios uspeti da napravi ogromno iznenađenje i na Vimbdlonu izbaci bivšeg petostrukog šampiona Rafaela Nadala 7:5(5), 5:7, 7:6, 6:3. Australijanac, koji zauzima 144. poziciju na ATP listi,  do četvrtog kola je stigao posle pobeda i nad Rišarom Gaskeom, potpuno je nadigrao Španca, pa su sva svetla uperena ka njemu.

A upravo je to i želeo ovaj mladić, rođen 27. aprila 1995. godine u Kanberi. Inače je grčko-malezijskog porekla.

OVDE pratite link ka njegovom zvaničnom Tviter profilu.

Na pitanje da li zaista može da pobedi Rafaela Nadala, Kirgios je pre meča odgovorio kao da ga je neko pitao da li bi želeo šećer u kafi:

- Naravno.

U njega je verovao sunarodnik Piter Meknamara, nekadašnji australijaski osvajač Vimbldona u dubl konkurenciji i nekadašnji trener Grigora Dimitrova.

- Ako bude igrao bez straha, što je već radio, ima šansu. Nadal je do sad bio prilično spor. Mučio se sa Lukašem Rosolom, a Kirgios igra slično kao Rosol - bang, bum, bum, bum - slikovito je objasnio Meknamara.

Kirgios je visok 193 cm, na Vimbldon je došao zahvaljujući vajld-karti, i prvi koji je kao takav stigao do četvrtfinala turnira, posle Huana Karlosa Ferera 2009. godine. Prošle godine je poboljšao svoj plamsan - sa 828. mesta je došao do 186. mesta. Prošle nedelje je rekao da mu je ambicija da se probije u prvih 100 do kraja 2014. godine.

Njegovu igru odlikuje jak serivs, odličan forhend i neustrašivost u poenima.

Pažnju na Vimbldonu je privukao spasavanjem devet meči lopti u meču drugog kola od pet setova portiv Gaskea.

- Rafa je verovatno najsnažniji igrač na turu, neće imati da brine mnogo. Ali ja čeznem da igram pred velikom publikom, obožavam to.. Imaću interakciju sa njom. Biće veoma zanimljivo - rekao je 19-godišnjak željan slave.

I Nadal je pre meča bio svestan da će ipak imati razloga da brine.

- Mladi igrači su veoma opasni, jer su po nečemu posebni. Igraju bez pritiska i sveži su - rekao je Nadal.

Na prethodnom Gren slemu, Rolan Garosu, Kirgios je učešće završio u prvoj rundi, jer ga je nadigrao naredni protivnik u četvrtfinalu Miloš Raonić u tri seta. Na Australijan openu je stigao do drugog kola, ali ga je tu zaustavio Benoa Per.

U njegove kvalitete se uverio i naš teniser Filip Krajinović, koji je u aprilu izugbio od Kirgiosa u finalu ITF turnira u Sarasaoti (SAD): 7:6, 6:4. Kao junior je bio prvi na svetu, i osvojio je sve Gren slemove osim US opena, a voli da igra na travnatoj podlozi.

Nadal i Rodžer Federer su mu idoli.

 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    1. jul 2014 | 21:57

    ODRAO GA KAO REPU

  • Anonimus

    1. jul 2014 | 21:31

    Pobedio je zahvaljujuci asovima....nista posebno.....niko nije bolji od Nadala.VAMOS RAFA!!!

  • BETMEN

    2. jul 2014 | 08:21

    Nema potrebe respektovati vadigaće Španskog gitana jer ne zaslužuje to ni najmanje , samo još treba pre servisa da gura prst u golo dupe pa da ga oliže hahaha , mali ga je ubio kao kantu , ovo mu je pičetak kraja !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA