Ovaj tinejdžer vredi 60 miliona evra! (VIDEO)

Sporting je ukrao Realu i Mančester junajtedu ispred nosa klinca iz Škotske i odmah uneo klauzulu u njegov ugovor po kojoj ne može da napusti klub ukoliko neko ne iskešira ogromnu količinu novca za njegovu slobodu

  • 4

Fudbal je odavno postao veliki biznis i pijaca, a igrači roba koja se prodaje po izuzetno visokim cenama. Naročito su u tu svrhu dobre mlade nade koje se tretiraju poput artikala u radnji. Poslednji primer toga nam je talentovani 18-godišnji Škot Rajan Gold koji je prešao iz Dandija u lisabonski Sporting.

"Lavovi" su pobedili u trci za potpis mladog repreznetativca Škotske nekoliko evropskih velikana poput Reala iz Madrida i Mančester junajteda i za dva miliona funti realizovali njegov transfer.

Međutim, ono što upada u oči ovde jeste da su u ugovor koji je Gold potpisao sa njima uneli klauzulu po kojoj neki klub može da ga otkupi samo ukoliko je spreman da plati ni manje, ni više 60 miliona evra.

Perspektivni vezista je na ovaj način postao jedan od najskupljih tinejdžera na svetu, a tek je postao punoletan. Koliko rizik su čelnici Sportinga preuzeli samo oni znaju, ali da je ovo preveliki iznos, sigurno jeste.

Pogledajte neke od njegovih poteza.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    2. jul 2014 | 12:45

    Kakve veze ima otkupna klauzula sa realnom vrednoscu nekog igraca? Da li vi stvarno verujete u sve ovo sto pisete? Koliko igraca u tim godinama je uspelo da napravi transfer sa obestecenjem od preko 15 miliona, a da je pri tome aktivirana klauzula ovog tipa? Izmedju ostalog, u ugovoru njemu niko nista ne ubacuje na silu niti krisom, znaci na sve je on pristao. A ako pogledamo da su ga hteli i drugi klubovi, znaci imao je opciju da bira, a on je izabrao da se pravilno razvija i izabrao je sredinu gde ce dobiti sansu da igra, znaci da je izabrao sta je po njega bolje..

  • OMG!

    2. jul 2014 | 12:16

    Imam 15 godina, igram solidno fudbal i moja klauzula bi trebalo biti oko 15 miliona! Ovog igraca ce upropastiti sa tim novcem, isto kao Manch. United Januzaja. :P

  • Љути Четник

    2. jul 2014 | 12:12

    Bas je nizak 165

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA