NOVAKOV ČIL AUT: Đoković preokretom izbegao seču na Vimbldonu!

Novak Đoković savladao Marina Čilića rezultatom 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2 u četvrtfinalu Vimbldona

  • 15

Posle velike muke, Novak Đoković je uspeo da se plasira u polufinale Vimbldona. Srpski teniser je u četvrtfinalu savladao hrvatskog tenisera, Marina Čilića posle velike borbe rezultatom 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2.

Bio je ovo deseti duel Đokovića i Čilića, a sve mečeve je dobio Srbin. Drugi teniser sveta će se u borbi za finale sastati sa Bugarinom, Grigorom Dimitrovom, koji je nešto ranije izbacio Endija Marija, a juče je ispao i Rafale Nadal, pa seča favorita nije zahvatila Đokovića.

TOK MEČA

U prvom setu, Novak je pokazao potpunu nadmoć. Čilić je igrao dosta stegnuto, Đoković je pefektno servirao i lagano rešio prvi set u svoju korist uz dva brejka prednosti.

Početak drugog seta protekao je slično kao i prvi, ali ovoga puta Đoković nije iskoristio brejk prilike koje je imao u prva dva servis gema Čilića. Kako to obično biva u sportu, stigla je Kazna i Čilić je u četvrtom gemu stigao do brejka prednosti. koji je uspešno održao do kraja.

Imao je Đoković puno šansi u trećem setu. U prvih pet servis gemova imao je ukupno šest brejki lopti, ali nije imao sreće, pa je Čilić prvi stigao do brejka i to u 11. gemu. Servirao je Hrvat za treći set, ali se Novak vratio ribrejkom i odveo set u trinaesti gem, gde je Čilić ipak, bilo bolji.

Novak je četvrti set rešio u prva tri gema. Dva puta je uspeo da oduzme servis hrvatskom teniseru i sigurnom igrom u gemovima kada je on izvodio početni udarac uvede meč u peti set.

Peti set je protekao, slično kao i četvrti. Čilić više nije mogao da prati Novakov ritam, pa je Đoković lako završio meč. Srpski teniser je napravio brejk odmah na startu seta, što mu je dodatno ulilo samopouzdanje, sjajno je servirao i rutinski priveo meč kraju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA