KSS u problemu sa parama, a ženska selekcija vodi i savetnika na EP!

Iako se Košarkaški savez Srbije nalazi u finansijskim problemima, ženska mlada selekcija povela na put čak sedam članova stručnog štaba među kojima je i savetnik selektora, funkcija koja ne postoji * Odlaskom Telekoma i Jata izgubili smo stotine hiljada evra, a još tražimo sponzora za košarkaše, rekao je Dragan Đilas

  • 3

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije (do 20 godina) otputovala je na Evropsko prvenstvo koje će se od 3. do 13. jula održati u Udinama.  Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji igraće u grupi „C“ sa selekcijama Slovačke, Ukrajine, i Švedske.

Međutim, zanimljivo je da će uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi KSS (nema sponzora), a o čemu je pre dva dana pričao predsednik Dragan Đilas,  ova ekipa imati čak sedan članova stručnog štaba.

Pored selektora Igora Polaneka, koji ima dva pomoćnika, na put ide fizioterapeut, lekar, ali i tim menažer i savetnik selektora Zoran Kovačić (71) popularni Čivija?

Kovačić je ostvario velike uspehe sa mlađim kategorijama, ali od prošlegodine u penziji i dobio je zaslužena priznanja za svoj rad, ali da li je neophodno da ide na takmičenje kada se zna da Košarkaški savez Srbije nema sponzora ni novca? 

- Odlaskom Telekoma i Jata izgubili smo stotine hiljada evra – rekao je nedavno Đilas dodavši da će ovu sezonu KSS nekako da preživi, ali i da savez još nema sponzora za takmičenje košarkaša u Španiji.

S obzirom na to da JAT više nije sponzor, vrlo je bahato da se na ne toliko bitno takmičenje košarkašica do 20 godina vodi razna bulumenta, a pogotovo savetnik selektora?

Inače, Srbiju će na Evropskom prvenstvu predstavljati slede ćih 12 košarkašica: Aleksandra Crvendakić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Nikolić, Jovana Vidaković, Dragana Stanković, Ines Ćorda, Ivana Bošković, Katarina Vučković, Kristina Topuzović, Olga Stepanović, Sanja Mandić i Žaklina Janković. Većina ovih devojaka je prošle godine osvojila bronzanu medlaju na EP u Vukovaru za juniorke.

U stručnom štabu pored selektora Igora Poleneka biće još pomoćni treneri, Milkan Mrđa i Ljubica Drljača, fizioterapeut Mirko Aleksić, doktor Moma Jakovljević i tim menadžer Gordana Radović. Sa našom mladom reprezentacijom na šampionatu u Italiji biće i Ana Joković, potpredsednica KSS, zadužena za žensku košarku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    2. jul 2014 | 23:00

    Djilas uzmi Nike,Adidas ili Champion za tehničkog sponzora kakav dolikuje košarkaškoj sili kao što je Srbija kakav bre peak !?

  • KS

    3. jul 2014 | 00:36

    Smene i odlazak Tomasevica su spas za KSS

  • Clan uprave

    3. jul 2014 | 14:24

    Postovani gospodine Djilas , Nadam se, da ce te u buducem radu preispitati funkciju Ane Jokovic, koja je inace glavni inicijator odlaska na EP doticnog savetnika. Njen rad u proteklom periodu nije doprineo na poboljsanju i popularizaciji zenske kosarke, vec nasuprot tome sve je jos gore. Doticni gospodin kojeg spominjete, otisao je u penziju i krajnje je vreme da ga sklonite iz saveza i date sansu mladim kadrovima. Vi im morate stati na put i prekinuti samovolju, koja traje vec duzi niz godina a na celu te samovoljne organizacije nalazi se Ana Jokovic,Zoran Kovacevic - Civija kao i njegova malenkost Tir,glavni adut Ane Jokovic. Sa njima nema napredka i nastave li sa radom u savzu ,vrlo brzo necemo ni imati zensku kosarku u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA