Novače, na današnji dan ne gubiš, jer ti se tad i Srbija poklonila!

Prethodne tri godine, najbolji srpski teniser je dva puta pobeđivao 4. jula na Vimbldonu, dok je 2011. baš na taj dan priređen doček ispred Skupštine nakon osvajanja turnira

  • 5

Srpski teniser Novak Đoković u petak 4. jula igra polufinale Vimbldona protiv Bugarina Grigora Dimitrova (14.00). Međutim, ovaj datum je jako bitan za našeg asa, jer je upravo poslednje tri godine na taj dan pobeđivao na Vimbldonu!

Osim toga, baš tog dana, tog 4. jula su ga Srbija i Beograd dočekali 2011. na balkonu Narodne Skupštine posle osvajanja prvog pehara šampiona Vimbldona.

Motiv Novaka Đokovića dobro je poznat. On silno želi plasman u svoje treće finale Vimbldona i 14. na Grend slem turnirima. Ako drugi put u karijeri osvoji trofej u "Ol Ingland klubu" ponovo će postati prvi na ATP listi. Krenuo je dobro i nadamo se da će baš danas 4. jula nastaviti svoj put ka trofeju.

Ali, krenimo redom Ðoković je prošle godine baš 4. jula pobedioHuana Martina Del Potra u polufinalu Vimbldona.

Prethodno je 2012. stigao do polufinala, tako što je baš 4. jula u četvrtfinalu pobedio Florijana Majera sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:4).

Ipak, najzanimljivije je bilo 2011. godine kada je Novak Đoković osvojio Vimbldon i ušao u istoriju postavši najbolji na svetu.

Međutim, sigurno se ne sećate da je 4. jula 2011. dočekan na balkonu Skupštine Srbije pred nekoliko stotina hiljada ljudi.

Prema tome, današnji dan 4. jul za Novaka ne može da bude loš jer je prethodna tri puta slavio na taj dan. Nadamo se da će tako biti i ovaj put protiv Dimitrova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA