KOLUMBIJCI NISU IMALI SNAGE: Rani gol Silve i bomba Luiza odveli Brazil u polufinale! (FOTO)

Pogodak Davida Luiza će sigurno konkurisati za najlepši na turniru, jer je poslao pravu bombu u gol kolumbijskog golmana, a upravo taj je doneo prvi plasman "selekau" među četiri najbolje selekcije na SP posle 12 godina

  • 4

San Brazilaca o tituli se nastavlja! Skolarijevi izabranici su se domogli polufinala Svetskog prvenstva pobedom nad Kolumbijom 2:1 zahvaljujući golovima defanzivaca Tijaga Silve i Davida Luiza.

Pogodak ovog drugog će sigurno konkurisati za najlepši na turniru, jer je poslao pravu bombu u gol kolumbijskog golmana, a upravo taj je doneo prvi plasman svojoj selekciji među četiri najbolje selekcije na SP posle 12 godina.

Bio je ovo pravi južnoamerički derbi prepun strasti i tenzija, ali i lepih poteza. Koliko je bilo napeto na terenu najbolje prikazuje broj faulova kojih je bilo više od 50 za 90 minuta igre.

Fernandinjo i Paulinjo potpuno su zaustavili dosadašnjeg najboljeg igrača turnira Džejmsa Rodrigeza koji je ipak uspeo iz jedanaesterca da se upiše u strelce, čime je postao prvi igrač posle Rivalda 2002. godine koji je tresao mrežu u prvih pet mečeva na šampionatu planete.

TOK MEČA

Fantastično su krenuli Brazilci odmah preuzeli kontrolu igre i počeli da atakuju na gol Kolumbije što im se odmah isplatilo.

Igrao se sedmi minut kada je Nejmar izveo korner, a lopta preletela sve igrače i pala ispred Tijaga Silve usamljenog na drugoj stativi. Kapiten je uspeo nekako da je zakači nogom i pošalje u mrežu Ospine za erupciju oduševljenja na tribinama.

Nisu se ranim golom zadovoljili Skoarijevi puleni, već im je on dao polet da nastave da napadaju u potrazi za drugim. Smenjivali su se napadi igrača "selekaa" koji su stvarali priliku za prilikom ispred gola Kolumbijaca koji su delovali potpuno izgubljeno.

Hulk je bio nezaustavljiv, lako se oslobađajući protivnika ulazio je u šesnaesterac, ali je njegove udarce uspevao nekako da zaustavi sjajni čuvar mreže "kafeterosa".

U drugoj polovini prvog poluvremena uspeli su malo da se otrezne Kolumbijci i zaprete i oni, preko Kvardada, ali nisu došli u izglednu poziciju da zatresu mrežu Cezara.

VIŠE O OVOJ VESTI ČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusa od coveka

    4. jul 2014 | 23:10

    Ajde zavrsite to loptanje pa da Svabe obrisu patos sa nekim od vas i magla sa prvenstva. Ajd' brze malo!

  • LD

    5. jul 2014 | 00:14

    Sramno sudjenje

  • Јagodinac

    5. jul 2014 | 01:08

    Za mene od danas postoji jos jedan igrac kog obozavam!!!Pored Ronaldinja,nova zvezda je rodjena,Hames(Džejms) Rodrigez!! Evo zbog cega je Rodrigez bolji od Mesija i Ronalda,dakle,koliko ja znam u reprezentaciji,igraci ne dobijaju plate nego neke premije za uspehe. 1.Vrednost Mesi+Ronaldo=220.000.000€ Hames Rodrigez=35.000.000€ 2.Odigrane utakmice/golovi Mesi+Ronaldo= 7/5 Hames Rodrigez 4/6 A ako dobro pratim Mesi i Ronaldo se 'kidaju' kad igraju u klubovima,gde su im astronomske plate(dobro,necu sad da gresim dusu jer je Mesi dobar za sad,ali Ronaldo...)!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA