Očajno vreme i odlični Nemci dominirali u Silverstonu!

Niko Rozberg i Sebastijan Fetel će sa prvog odnosno drugog mesta početi trku za Veliku nagradu Velike Britanije zahvaljujući grešci domaćeg vozača

  • 0

Na kvalifikacionom treninguFormule 1 na stazi Silverston, pol poziciju osvojio je nemački vozač u redovima Mercedesa Niko Rozberg.

Njegovo najbrže vreme bilo je 1.35:766 u lošim vremenskim uslovima, a odmah iza Rozberga će, sa drugog mesta, na trci za Veliku nagradu Velike Britanije, startovati još jedan Nemac - aktuelni šampion Sebastijan Fetel, sa zakašnjenjem od sekunde i 620 stotinki.

Ovakvoj situaciji u samom vrhu kumovala je velika greška britanskog vozača Luisa Hamiltona, koji je u poslednjem krugu otišao u boks, na savet tima.

- To je bila moja greška. To što mi je tim preneo nema nikakve veze sa mojom odlukom da odem u boks. Imao sam ovde fenomenalnu podršku navijača i sada im se izvinjavam - rekao je Hamilton, koji će u nedelju trku početi tek sa šestog mesta.

Na trećoj poziciji nalazi se drugi Britanac, Dženson Baton iz Meklarena, dok će Niko Hulkenberg iz Fors Indije startovati sa petog mesta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA