Argentinci su na ovo čekali 24 godine: Iguainov gol ih odveo u polufinale SP! (FOTO)

Skoro četvrt veka su "gaučosi" bili bez plasmana među četiri najbolje selekcije na Mundijalima, a sada žele reprizu 1986. godine kada su na putu ka tituli svetskog prvaka upravo "crveni đavoli" bili jedna od ekipa koju su izbacili u nokaut fazi

  • 0

Argentina je posle 24 godine u polufinalu Svetskog prvenstva! Zahvaljujući jedinom strelcu Gonzalu Iguainu u susretu sa Belgijom, "gaučosi" su uspeli da trijumfuju 1:0.

U reprizi polufinala Mundijala iz 1986. godine ponovo je kao pobednik izašla južnoamerička selekcija čiji su apetiti sigurno posle ovog meča dodatno porasli, jer su tada posle pobede nad "crvenim đavolima" došli ne samo do finala, već i titule svetskog prvaka.

Belgijanci uopšte nisu ličili na ekipu iz prve četiri utakmice na Mundijalu. Imali su mnogo veći posed lopte, ali nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu tako da je plasman Argentine među četiri najbolje selekcije na turniru potpuno zaslužen.

Lionel Mesi ni u sedmom uzastopnom susretu nije uspeo da savlada Tiba Kurtou, ali je to za njega učinio njegov saigrač iz napada.

TOK MEČA

Agresivno i veoma motivisano su ušli i jedni i drugi u utakmicu, što su nam potvrdili i dueli na početku. Ipak, čini se da su malo odlučnije krenuli "gaučosi" što im je donelo rezultat već u osmom minutu.

Lionel Mesi je započeo akciju na sredini, dodao do Di Marije čiji je dodavanje izblokirao jedan Belgijanac, ali na njegovu nesreću lopta se odbila do Gonzala Iguaina koji je iz prve tukao i poslao loptu u donji desni ugao Kurtoinog gola.

Rano vođstvo Argentinaca još više je zbunilo njihove protivnike koji u prvih dvadesetak minuta nisu mogli ni dva-tri pasa da povežu. Ipak, nekako su uspeli da se priberu, ali do pravih šansi nisu nikako dolazili.

Mnogo konkretniji su u napadu bili Sabeljini izabranici, međutim, ni oni posle gola nisu mogli da stvore neku povoljniju priliku da zatrese po drugi put mrežu Kurtoe. Najbolju je možda imao Mesi iz slobodnog udarca pri kraju prvog poluvremena, ali je loše šutirao preko gola.

VIŠE O OVOJ VESTI ČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA