VELIKI ŠAMPION RAIKONEN: Sekund ga je delio od smrti, a on pitao kako je drugi vozač! (VIDEO)

Prvo što je vozač Ferarija pitao posle ozbiljnog sudara na Silverstonu je kakvo je zdravstveno stanje Felipea Mase

  • 2

Sudar u prvom krugu trke za Veliku nagradu Velike Britanije zaledio je krv u žilama svim ljubiteljima Formule 1, koji su gledali uništavanje bolida u kojima su bili Kimi Raikonen i Felipe Masa.

Vozač Ferarija je trku počeo sa 20. mesta, a posle izletanja sa staze udario je u zaštitnu ogradu, a ne njegov bolid je naleteo onaj Vilijamsov, u kom je bio Brazilac.

Iako je Raikonen bio u mnogo opasnijoj situaciji, pre nego što je izašao nekako iz uništenog automobila, pitao je tim posredstvom radija da li je Masa dobro. O tome svedoči i tvit Ferarija.

- Samo sam video bolid ispred mene. Kimi se sudario i išao je ka meni, ja sam skrenuo desno i udario me. Bolid je veoma oštećen - rekao je Masa posle nesreće.

- Moj bolid se ionako nije dobro kretao. Ovo je vikend za zaborav. Nadam se da je Kimi dobro pošto sam video da je bio ozbiljan sudar. Želeo sam da imam uspešan vikend, ali sam srećan jer sam dobro - rekao je Masa, kog je Raikonen 2013. godine zamenio u Ferariju.

- Kimi je dobro. Bio je jak udarac, sam je izašao napolje, što je dobar znak. Imao je neke modrice pa je odmah upućen u medicinski centar. Modrica je najviše oko kolena i zgloba, i verujemo da će se uskoro vratiti - rečeno je iz Ferarija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    6. jul 2014 | 18:32

    Veliki respekt za Raikonena sto je pitao za Masu, ali Raikonen je sam kriv za ovo, forsirao je taj bolid i pri brzini od preko 200 na sat, sa tvrdim gumama pokusao da preleti peko ivicnjaka, i izgubio je kontrolu. Hvala Bogu da niko nije stradao jer je malo falilo da uvuce i Kobajasija u celu tu zbrku, ovaj ga je zamalo izbegao. Nadam se da ce oba vozaca biti dobro, ali ce Raikonen sigurno dobiti kaznu za ovo, jer je on direktan krivac za sudar, plus sto nije izbacio samo sebe, nego je povukao i Masu, sto je stvarno steta jer je Vilijamsu konacno krenulo :-(

  • Dunjica

    10. novembar 2015 | 18:36

    Bice on dobro, nadajmo se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA