NOVAK U SUZAMA: Hvala Rodžere što si me pustio! Posvećujem trofej budućoj ženi, bebi, prvom treneru!

Emotivno obraćanje šampiona Vimbldonda po završetku finala na Centralnom terenu "Ol Ingland klaba"

  • 49

Novak Đoković je šampion Vimbldona! U suzama je primio pehar koji je podigao i pre tri godine, posle toliko teških pet setova od velikog Rodžera Federera.

Meč je bio sjajan, a s tim je saglasan i Švajcarac.

- I ja mislim, bilo je sjajno. Ne mogu da verujem da sam ušao u peti set. Veliki je protivnik i borac Novak. Znao sam da će biti teško, jer je veliki atleta. Mogu samo da čestitam na sjajnom meču i turniru. Novače, zaslužio si - rekao je Federer, koji je upitan da li mu je prijala podrška i njegove dve ćerkice.

- Ne znam da li još razumeju sve ovo, ali lepo je što su ovde. Hvala svima, ja ovde uživam, vidimo se sledeće godine - poručio je nezaustavljivi Federer.

Potom je Novak, sa suzama u očima prišao da se obrati publici, priznavši da je ovo bio veoma emotivan momenat za njega.

- Jeste. Hteo bih da čestitam Rodžeru na sjajnom turniru, bio je strašan meč. Najveći je šampion i pravi primer velikog sportiste. Poštujem tvoju karijeru i sve što si uradio. I hvala ti što si me pustio da pobedim danas - rekao je Novak, šmrkćući, nasmejavši publiku.

Kako je smogao snage za preokret posle proupuštene prilike u četvrtom setu?

- Nadao sam se da će Rodžer da promaši prvi servis, ali to se retko dešava. Zato i ima 17 GS titula, i jer igra najbolji tenis u najvažnijim momentima. Posle izgubljenog četvrtog seta, nije bilo lako da vratim fokus i energiju. Uvek sam sanjao da ga osvojim , najvredniji turnir na svetu.

- Uvek sam želeo da igram ovde i posvetiću trofej nekolicini ljudi kako nemate ništa protiv.  Najpre mojoj budućoj ženi i mojoj bebi. Postaću otac uskoro, tako da se i dalje pripremam za to. Posvećujem trofej mojoj porodici i timu koji žrtvuje svoje vreme i život da bih ja ostvario svoj san. I takođe posvećujem titulu svom prvom treneru (Jeleni Genčić), koja je prošle godine preminula - rekao je Đoković, koji je potom podigao trofej ka nebu i rekao "Hvala ti Jeco".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majka

    6. jul 2014 | 22:20

    Ovom patrioti treba podici spomenik u Knezovoj ulici i jednoj ulici dati njegovo ime on je nas ponos,bravo Novace neka te samo sreca prati zasluzio si

  • Cz

    6. jul 2014 | 20:59

    Za slavu nase CRVENE ZVEZDE jer ti si NOLE SAMPION!!!

  • prèsevo

    6. jul 2014 | 20:40

    Albanac sam ali kad igra Nole srbin sam ;) bravo Nole najbolji si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA