NOVI PROBLEMI NA MARAKANI: Zvezdi ugroženo učešće u Superligi!

Uprkos tome što su izbegli kaznu FIFA, crveno beli moraju što pre da izmire dugovanja koja su ih koštala izbacivanja iz Evrope, jer u suprotnom neće dobiti licencu ni za domaće takmičenje

  • 34

Crvena zvezda je tokom vikenda uspela da izbegne kaznu FIFA tako što je izmirila dugovanja prema dvojici bivših igrača Mirnesu Šišiću i Gžegoržu Bronovickom. Slovencu je isplaćeno svoh 190.000 evra duga, dok je Poljak dobio 330.000 evra uz dogovor da preostalih 500 hiljada bude isplaćeno u dve rate u narednom periodu.

Ipak, to nije kraj mukama crveno-belih kada su u pitanju isplate dugova i računa koji su se nagomilali u prethodnom periodu, a pred rukovodstvom kluba iz Ljutice Bogdana jeste da u što kraćem roku izmire dugovanja koja su koštala ekipu izbacivanja iz evropskih takmičenja ove godine, a sve kako bi dobili licencu za učešće u Jelen Superligi.

Takođe moraće do početka nacionalnog šampionata da uplate još 800.000 evra duga koliko se nakupilo posle pravosnažnih sudskih presuda da bi mogli da licenciraju igrače koji budu stigli u toku letnjeg prelaznog roka, za sledeću sezonu.

MOGUĆ POVRATAK KELHARA

I pored svih ovih nedaća i finansijskih problema koje imaju, u Zvezdi i dalje rade na na pojačavanju tima. Posle četiri pojačanja koja su stigla tokom protekle nedelje na Marakanu sada je u fokusu dovođenje štopera, a generalni sekretar Zvezdan Terzić koji ima i ovlašćenja sportskog direktora je za "Večernje novosti" potvrdio da je jedno od rešenja i fudbaler koji je nosio crveno-beli dres u prolećnom delu sezone - Dejan Kelhar.

- Stupili smo u kontakt sa Kelharom i razgovaraću sa njim o mogućnosti da se vrati u Zvezdu - izjavio je Terzić za "Novosti".

Sa obzirom na to da iskusni slovenački defanzivac još uvek nije pronašao novi angažman posle isteka šestomesečnog ugovora sa šampionom Srbije, vrlo je moguće da će prihvatiti da se vrati u Ljutice Bogdana i ponovo zaigra u paru sa Savom Pavićevićem.

Međutim, ovakvi potezi Zvezdine prave mogli bi da znae i da su odstali od dovođenja Aleksandra Lukovića i da je ta opcija za sada jako daleko od realizacije, jer bivši član kluba je po isteku ugovora sa Zenitom pre svega usredsređen na pranalaženje novog inostranog angažmana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brajko

    9. jul 2014 | 10:52

    posle poskuplenja registracije vozila,struje,smanjenja plata u javnom sektoru...pitam se sta je sledece, samo da bi se obezbedio novac za ovu rupu bez dna.

  • Bez brige

    9. jul 2014 | 12:53

    Rešiće Zvezda i ovaj problem.A vi se brinite što nama ostaju Dauda,Lazović,Kelhar,Mijailović...što dolazi Luković...opet će te plakati ove sezone.Mada sudije će vam pomagati opet.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    9. jul 2014 | 10:50

    Veliki broj fudbalera je oprostio dug ,plemenito ,SAMODOPRINOS, ali da li je to normalno, da li zaposleni treba da se odreknu svojih plata,, ,,,,DOKLE ĆE u srbiji vladati _DOĐEM TI! !!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA