Ljodra prolupao: "Šta gledate jebeni Kinezi!?"

Francuski teniser opsovao grupu navijača iz Azije na rasnoj osnovi tokom meča sa Gulbisom, pa je kažnjen sa 2.500 dolara

  • 0

Dubl partner Nenada Zimonjića, francuski teniser Majkl Ljodra je u centru pažnje u Indijan Velsu. Ali, ne po uspesima na terenu, već zbog poganog jerzika. Francuz je kažnjen sa 2.500 dolara zbog vređanja grupe azijskih navijača na rasnoj osnovi!

Ljodra je na meču prvog kola protiv Ernesta Gulbisa potpuno izgubio živce i u jednom trenutku počeo da vređa grupu kineskih navijača koji su podržavali Gulbisa. Francuz se okrenuo put navijača i odbrusio: "Šta hoćete vi jebeni Kinezi!?" Iako ga navijači nisu provocirali, već su samo podržavali letonskog tenisera, Ljodra je reagovao potpuno neprofesionalno.

Čelnici turnira nisu imali milosti prema Ljodri i kaznili su ga sa 2.500 dolara.

"Ljodra se ponašao nekulutrno prema grupi navijača tokom svog meča u petak. Takođe, nedolično se ophodio i prema skupljačima loptica i njihovim menadžerima. Ovakvo ponašanje je u potpunosti u suprotnosti sa kodeksom sportskog i fer ponašanja. Kaznili smo ga i zahtevamo da se izvini svima koje je uvredio" - stoji u saopštenju organizatora turnira u Indijan Velsu.

Ljodra je posle kazne odlučio da uputi izvinjenje preko jedne kineske novinarke.

- Rekao sam to u afektu i žao mi je - priznao je Francuz.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA