LEV: Rekao sam Geceu da uđe i pokaže da je bolji od Mesija (FOTO)

Nemački selektor rešio pitanje pobednika finala SP uvođenjem Marija Gecea protiv Argentine u finišu drugog poluvremena

  • 5

Iako je prilikom dolaska Jirgena Klinsmana na mesto selektora Nemačke 2004. godine bio tek šesta opcija da mu bude pomoćnik, Joakim Lev je prihvatio tu funkciju i 10 godina kasnije to mu se isplatilo. Po odlasku legendarnog napadača sa kormila Pancera, Lev je preuzeo dirigentsku palicu i u Brazilu naplatio mukotrpan rad osvajanjem Zlatne boginje.

Njegov potez da u igru krajem drugog poluvremena ubaci vezistu Marija Gecea umesto Miroslava Klosea pokazao se kao pun pogodak.

- Rekao sam Mariju da uđe na teren i pokaže celom svetu da je bolji igrač od Mesija. On je neverovatan dečko. Može da igra na nekoliko pozicija i donosi prevagu na terenu, kao što je to bio slučaj protiv Argentine - rekao je Lev i dodao:

- Mi smo bili zajedno 55 dana. Projekat osvajanja SP počeli smo pre godinu dana i ova pobeda je kulminacija svega. Tim je to zaslužio jer smo svih sedam mečeva bili na nivou.

VIŠE O OVOJ VESTI PROČITAJTE NA NAŠEM SPECIJALU POSVEĆENOM SVETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MR

    14. jul 2014 | 09:25

    Prvo Lev se pokazao kao odlican strateg takticar i napravio je timski duh .Pogledajte decu zene devojke kako proslavljaju uspeh to je poruka svetu.Nemackoj kapa dole po igri ponasanju na terenu van terena i u uspehu

  • MR

    14. jul 2014 | 09:27

    Samo da dodam mi od takvih treba da ucimo jer su oni najbolji u svemui to mi nije tesko reci.Pa sta reci za majicu Pesica koju su nosili koji ih je inspirisao

  • Dzeko

    14. jul 2014 | 09:03

    Kod nas se malo poznaju nemacki igraci nije dzaba Bayern i Dortmund u ratu zbog Gecea

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA