Srbija postigla 16 golova na startu EP!

Prvaci Evrope se poigrali sa Francuzima na startu šampionata u Mađarskoj

  • 2

Prvaci Evrope nemaju tremu kada počinju odbranu šampionske titule. Sa ubedljivih 16:5 su započeli Evropski šampionat u Mađaraskoj najavivši da su već spremni za najveća iskušenja koja će u grupi uslediti. U grupi u kojoj su i Mađari, Hrvati, Španci i Nemci.

Francuzi koji su posle 13 godina došli na Evropsko prvenstvo, nisu se dobro proveli, štaviše, neće po dobrom pamtiti povratak na veliku scenu.

Meč su delfini rešili u nekoliko minuta prve četvtrine kada su poveli sa 4:0. Usledila je lagano finiširanje meča, bilo je 7:2 na poluvremenu uz odličnu igru u odbrani. Početkom poslednje deonice bilo je 11:2 i sva priča je definitivno bila gotova. Čekalo se samo da li će dva tima otići u kladioničarski "plus" što se tiče golova.

Tim Dejana Savića je podelio nekoliko vaterpolo lekcija, šteta je što Mađari nemaju kulturu da gledaju druge reprezentacije osim svoje.

Najbolji strelac u timu Srbije bio je Slobodan Nikić sa četiri gola, a po dva pogotka postigli su Dušan Mandić, Duško Pijetlović, Filip Filipović i Andrija Prlainović, dok su se u listu strelaca upisali i Živko Gocić, Miloš Chuk, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

U drugom kolu, meč Srbije i Nemačke igra se od 13 sati.

REZULTATI

GRUPA B - 1. kolo

Hrvatska - Nemačka 10:5

Francuska - Srbija 5:16

Španija - Mađarska

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA