Grci posle drame naneli prvi poraz mladim košarkašima Srbije!

Izabranici Dejana Mijatovića poraženi su od vršnjaka iz Grčke rezultatom 70:69

  • 0

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu na Kritu. Izabranici Dejana Mijatovića poraženi su od vršnjaka iz Grčke rezultatom 70:69.

Posle vrlo dobrog početka, mladi srpski košarkaši prepustili su kontrolu igre rivalu. Gubila je srpska selekcija na sedam minuta pre kraja sa devet poena razlike, ali je uspela da u samoj završnici uhvati rezultatski priključak, čak i da dođe do šuta za pobedu, ali je posle prave drame ipak ostala bez bodova.

Konačan rezultat postavio Georgijos Dijamantakos sa linije slobodnih bacanja 19 sekundi pre kraja, iako je posle toga priliku za potpuni preokret imao Mihajlo Andrić, kao i Nikola Rebić, koji je sa poslednjim zvukom sirene šutirao za pobedu Srbije, ali je nažalost bio neprecizan.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Janković sa 18, Šalić sa 13 i Andrić sa 10 poena, dok su Grke do važnog trijumfa predvodili Bokoridis i Dijamantakos sa po 17 i Agravanis sa 16.

- Dobro smo otvorili utakmicu, ali smo u finišu prvog poluvremena našim greškama vratili selekciju Grčke u igru. Izgubili smo koncentraciju, donosili loša rešenja u napadu, a rivalu dozvolili puno ofanzivnih skokova i lakih poena - izjavio je posle meča Mijatović, dodajući da je slično bilo i u poslednjoj četvrtini:

- Uspeli smo da se vratimo, uđemo u penal završnicu, izjednačimo i dva puta šutiramo za pobedu. Nismo uspeli, ali ovo je velika škola, novo iskustvo za naše igrače. Imali su prilike da osete šta je pritisak, kako je igrati na pravom gostujućem terenu. Nema vremena za tugovanje, sutra je već nova prilika, da odigramo daleko bolje, savladamo Veliku Britaniju i potvrdimo plasman u četvrtfinale - zaključio je Mijatović.

Tabela: Srbija 2-1, Slovenija 2-1, Litvanija 2-0, Grčka 1-2, V.Britanija 1-2, Španija 0-2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA