Može li Zvezda da bude kao Bajern? Terzić misli da može!

Umesto privatizacije, v.d. gensek kluba s "Marakane" predlaže nemački model kao rešenje za opstanak

  • 27

Od kako je prvi put pomenuta od predstavnika vlasti kao potencijalno rešenje, privatizacija se non-stop provlači kao jedini mogući spas za najveće sprske klubove, Crvenu zvezdu i Partizan.

Nedavno je ministar sporta Vanja Udovičić napomenuo da država ne može biti krava muzara, i da je neophodno da privatan kapital što pre upliva u Ljutice Bogdana i Humsku.

V.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić ipak nudi drugačije rešenje.

- Reč privatizacija je gruba. Stav Crvene zvezde je da se mi ne možemo privatizovati. Mi smo udruženje građana, a ono kao takvo je već privatno. Nisam za privatizaciju, ali podržavam jedan vid svojinske transformacije. Ne može država da prodaje nešto što nije njeno, pa tako ni Crvenu zvezdu - započeo je Terzić u izjavi "Kuriru".

- Međutim, neki odnosi moraju da se definišu. Potrebno je da se precizira čija je Crvena zvezda. Dok se to ne uradi, ostaće ovako, svačija i ničija. Mi bez ubrizgavanja dobre finansijske injekcije ne možemo dalje.

Konstatujući da zakonske prepreke onemogućuju upliv kapitala, v.d. gensek kluba s "Marakane" preporučuje nemački model kao rešenje.

- Bajern je ostao udruženje građana, ali je kompletno poslovanje preneo na privredno društvo koje je ušlo u određena partnerstva s kompanijama. To apsolutno podržavam - tvrdi Terzić, koji je na kraju zaključio da će klub kad-tad iskoristi potenijal od skoro tri miliona navijača u zemlji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    16. jul 2014 | 10:56

    "Potencijal od skoro 3 mil. navijaca.." ??!!!..xxxaaaxxaae,moj terzo,pa 99% tih "navijaca" gleda interes za sebe iz osiromasene klupske kase,zato vas i nema,mrtvi ste,ugaseni...PIKSI je za vas jedini spas,da vas jednom za svagda dotuce,dokusuri,da se vise ne mucite,mrcvarite,koprcate i hvatate za slamku spasa koje nema,a nece je ni biti...Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

  • sasa s

    16. jul 2014 | 09:45

    ali vam nije problem kao udruzenju gradjana da uzimate novac od drzave,

  • Jovanca

    16. jul 2014 | 11:06

    Sramota me je,placem i dusa me boli, imam 64 godine,i ZVEZDA mi je u srcu. Ali ko dodje za genseka, mafijas,nanogvice,narukvice i kradje. Pa sta da radim,kako da volim ukucane,a gazda robijas. Molim vas posavetuj te me. Tuzni sa bolom za postenjem.Jovanca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA