BORBA DO POSLEDNJEG DAHA: Ovo je najkrvaviji i najstariji sport na svetu! (VIDEO)

Ovo je priča o najstarijem i najkrvavijem borilačkom sportu na svetu i subkulturi koja aktivno opstaje vekovima, ali nikad nije bila u centru pažnje

  • 0

Zamislite uličnu tuču koja je uređena pravilima. E, to je "Bare-Knuckle" boks, sport za koji mnogi smatraju da je najkrvaviji na svetu.

Izraz "Bare-Knuckle" označava boks golim rukama, usko je povezan s drevnim borilačkim sportovima, a zapravo je prava ulična tuča gde postoje pravila koja se poštuju. Trenutno je popularan u Velikoj Britaniji, a veoma podseća na legendarni film "Snatch", gde glavne uloge imaju Bred Pit i Džejson Stetam.

Prvi šampion u ovom sportu bio je Englez, Džejms Fig, davne 1719, a neverovatno je da je najduža borba trajala čak šest sati i 15 minuta, 1855. godine. Tad su snage odmerili Džejms Keli i Džonatan Smit, a borba je završena kada je Smit predao meč nakon 17 rundi.

Džem Mejs je borac s najdužom profesionalnom karijerom, borio se više od 35 godina, a zadnju borbu odradio je 1909. kada je imao 79 godina.

Američka novinarska agencija "VAJS" je napravila dokumentarac o najstarijem i najkrvavijem borilačkom sportu na svetu i subkulturi koja aktivno opstaje vekovima, ali nikad nije bila u centru pažnje.

Scene ovakve borbe većina ljudi je videla samo u filmovima. U Velikoj Britaniji se nadaju da bi mogao da doživi još veću popularnost, makar u rangu UFC-a, iako se većina ovih mečeva i dalje održava u ilegali.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA