Lav i Peković ugasili Sunca

Minesota pobedila posle dva poraza, Boston bolji od Klipersa, Rouz pokazao Linu ko je "gazda"

  • 0

Posle dva poraza na svom parketu Minesota Timbervulfsi ostvarili su pobedu protiv Finiksa u Arizoni - 127:124. Blistao je Kevin Lav sa 30 poena, od čega pet trojki, ali ništa manje zapažen nije bio Nikola Peković. Bivši centar Partizana postigao je 24 poena, čemu je dodao i osam skokova. Darko Miličić nije bio u timu.

U odsustvu Rikija Rubija, glavni asistenti bili su Ridnaur sa devet i Berea sa osam, dok je u defanzivnim skokovima prednjačio Derik Vilijams sa osam uhvaćenih lopti, a imao je i 19 poena.

Kod Sansa, kojima je ovo bio tek drugi poraz u poslednjih devet mečeva, prednjačio je Džered Dadli sa 28 poena i devet skokova. Stiv Neš ubacio je 25, plus 10 asistencija.

Nakon poraza od Lejkersa, Boston Seltiksi su, ipak, slavili u Stejpls centru, ali nad Klipersima. Drugi tim iz Los Anđelesa je evidentno u krizi, ovo je bio četvrti poraz u poslednjih pet utakmica za Pola i kompaniju. Boston je, s druge strane, u dobroj seriji od sedam pobeda iz devet poslednjih utakmica, poraženi su samo na gostovanjima Lejkersima i Filadelfiji.

Pol Pirs je bio najefikasniji sa 25 poena, čemu je dodao i sedam asistencija. Kevin Garnet ubacio je 21, uz osam skokova, sve u defanzivi, dok je Redžon Rondo zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova. Rej Alen je zabeležio 15 poena, a Brendon Bas 10. Saša Pavlović je proveo na parketu 55 sekundi, bez učinka.

Blejk Grifin i rezervista Mo Vilijems pružili su najjači otpor Keltima - Grifin sa 24 poena, Vilijems sa 21. Kris Pol je ubacio 14, od čega pola s linije penala gde je bio nepogrešiv (7-7). Zato se propisno ispromašivao iz igre (17-4).

Čikago ne da lidersku poziciju u ligi, a ne da ni Njujorku mesto u plej ofu. Bulsi su nadigrali Nikse 104:99, a Derik Rouz je pokazao Džeremiju Linu razliku između otkrovenja sezone i MVP lige.

Plej Bulsa postigao je 32 poena, uz sedam asistencija i šest skokova, dok je njegov suparnik iz Njujorka ubacio 15 poena, uz osam asistencija i jedan skok.

Karlos Buzer i Tadž Gibson ubacili su po 15, a Joakim Noa 12. Poslednja dvojica su dominirala u skoku, Gibson sa 13, Noa s 11.

Vašington je poražen od San Antonija, a bivši košarkaš Partizana Jan Veseli za 16 minuta se nije upisao u strelce, ubeležio je tri skoka i jednu ukradenu loptu. Najefikasniji na utakmici bio je plej mamuza Toni Parker sa 31 poenom, dok je kod Vizardsa bolji od ostalih bio Džaval Megi sa 21 poenom i 15 asistencija.

 

LA Klipers - Boston 85:94

Feniks - Minesota 124:127

Juta - Detroit 105:90

San Antonio - Vašington 112:97

Nju Orleans - Šarlot 71:73

Čikago - Njujork 104:99

Nju Džerzi - Milvoki 99:105

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA