ROZBERGOV MANEVAR VAN STAZE: Ako FIFA ne da jedno, ja ću uraditi drugo! (FOTO)

Nemački vozać je hteo u čast svojih sunarodnika da nosi kacigu sa trofejom pobednika Mundijala, ali mu nije dozvojeno, međutim, on je našao način da se zahvali igračima "elfa"

  • 0

FIFA je zabranila nemačkom vozaču Formule 1 Niku Rozbergu da na predstojećoj Velikoj nagradi Nemačke nosi kacigu sa trofejom Mundijala, jer nema pravo da koristi znak  Međunarodne fudbalske federacije.

Rozberg, koji vodi u generalnom plasmanu za šampionat sveta, najavio je da će u čast pobede "pancera" na Svetskom prvenstvu u Brazilu nositi kacigu na kojoj je prikazan trofej šampionata sveta.

Rozberg je na Tviteru pokazao svojim poklonicima sliku planirane kacige u bojama nemacke zastave sa četiri zvezdice i zlatnim peharom na vrhu, koju na njegovu žalost neće imati priliku da nosi.

- Šteta, voleo bih da mogu da nosim sliku trofeja kao počast momcima, ali naravno moram da poštujem pravne propise - napisao je Rozberg.

Rozberg je već dizajnirao novu kacigu koja će imati jednu veliku zvezdu i tri manje, aludirajući na četiri titule prvaka sveta koje je Nemacka u istoriji osvojila.

- Sada kaciga ima samo zvezdu, ali niko ne može da nam je oduzme. Zvezda je naša - poručio je Rozberg.

Nemački vozač, koji je ove nedelje produžio ugovor sa Mercedesom, vodi u generalnom plasmanu sa četiri boda prednosti u odnosu na svog timskog kolegu Britanca Luisa Hamiltona.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA