SAPUNICA BIVŠEG ZVEZDINOG ĐAKA: Simić možda zaigra za Bazel!

Švajcarska fudbalska liga podneće zahtev Vladi te zemlje da se određena pravila, vezana za fudbalere, izmene kako bi klubovi dovdili kvalitetne igrače iz zemalaj ''trećeg sveta'' za manje pare

  • 0

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić mogao bi, ipak, da zaigra za Bazel, posle najnovijih informacija koje stižu iz Švajcarske, iako je pre samo par dana dobio zabranu zbog odluke Saveznog administrativnog suda, koji je potvrdio odluku Agencije za migracije (FOM).

Kako je Telegraf ranije otkrio, problem za Simića predstavljao je zakon u Švajcarskoj koji kaže da fudbaler, koji dolazi iz zemalja van EU, mora da dokaže da je kvalifikovani profesionalac, kako bi dobio dozvolu, a takođe moraju da ima najmanje tri godine iskustva u ”solidnim” ligama.

Simić to ne ispunjava jer u Zvedzi je idigrao svega dve utakmice, ali spas bi mogao da dođe u inicijativi švajcarske lige da se pravila promene kako bi klubovi mogli za jeftine pare da dovode igrače iz zemalja trećeg sveta.

- Švajcarska fudbalska liga (SFL) želi dijalog sa Vladom te zemlje u narednih nekoliko dana kako bi izneli svoje planove. Ideja je da se kriterijumi spuste, a kao primeri se navode šampionati u Africi koji nisu dobro organizovani, a poseduju ekstra talente - stoji u saopštenju.

Podsetimo, nedavno se pojavila i informacija da bi Simić mogao da se vrati na Marakanu, kao i d azaigra za Borac iz Banjaluke, ali su te vesti oštro demantovane.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA