Liga šampiona: Inter i Bajern za spas sezone

Timovi koji su pre dve godine igrali finale Lige šampiona imaju težak zadatak da prođu prvu nokaut fazu, i "neroazuri" i Bavarci jure 0:1 iz prvih utakmica

  • 0

Fudbaleri milanskog Intera dočekuju Olimpik iz Marselja u revanšu osmine finala Lige šampiona i pokušaće da nadoknae minus od jednog gola iz prvog susreta na Velodromu, u kom su Francuzi pobedili 1:0. Ovo je utakmica sezone za "neroazure" koji su izgubili sve šanse na dva domaća fronta.

Trener Klaudio Ranijeri spasao je bar privremeno kožu, pošto je Inter u nedelju pobedio Kjevo posle sedam utakmica bez trijumfa, a ta pobeda dala je krila igračima i ulila im dozu samopouzdanja pred gostovanje Marselja.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković uveren je da "plavo-crni" iz Milana mogu da spasu sezonu i obezbede plasman u četvrtfinale najjačeg takmičenja.

- Verujem da smo mnogo kvalitetniji od Marselja i da možemo da prođemo u četvrtfinale. Čeka nas težak posao, moramo da nadoknadimo zaostatak, ali uz malo sreće prolazimo dalje. Pokazali smo i u Marselju da smo bolji rival - rekao je Stanković.

Inter i Marselj su se do sada samo jednom susretali u eliminatornoj fazi evro-kupova, a uspešniji su bili Francuzi koji su u obe utakmice pobedili 1:0 i plasirali se u polufinale UEFA kupa.

Ranijeri neće moći da računa na Kivua, ali u tim se vraćaju Majkon i Snajder. Najveće pojačanje za Marselj je povratak Remija i Valbuene u prvih 11.

 

Inter - Marselj (0:1)

Stadion: "Đuzepe Meaca". Kapacitet: 80.000. Sudija: Pedro Proensa (Portugal). Početak: 20.45.

Inter (4-3-1-2): Žulio Cezar - Majkon, Lusio, Samjuel, Nagatomo - Zaneti, Stanković, Kambijaso - Snajder - Milito, Forlan.

Olimpik (4-2-3-1): Mandanda - Fani, , Diavara, Nkulu, Acpiliketa - Mbija, Alu Diara - Šerju, Amalfitano, Valbuena - Remi.

 

Bavarci se probudili, Bazelu se ne piše dobro?

 

Šampion Nemačke Bajern najavio je izlazak iz krize subotnjim demoliranjem Hofenhajma 7:1, na istom stadionu na kom večeras gostuje Bazel.

- Bili smo izvanredni protiv Hofenhajma. Slično treba da odigramo i protiv Bazela - rekao je trner Bavaraca Jup Hajnkes.

Švajcarce ne plaši to što se Bajern "probudio" i optimistično najavljuju da će sačuvati minimalnu prednost koju su stekli u poslednjim trenucima na "Sankt Jakobsu".

- Bajern je dao sedam golova u subotu ali mi nismo Hofenhajm, nego Bazel - poručio je vezista švajcarskog tima Granit Džaka.

Neizvesno je da li će za Bajern nastupiti Arjen Roben i Mario Gomes, pošto su obojica malo trenirali prethodnih dana, a zbog lakših povreda nisu odigrali do kraja ni meč protiv Hofenhajma.

Trener Bazela Fogel neće moći da računa na desnog beka Parka umesto koga će, najverovatnije, zaigrati Filip Degen.

 

Bajern - Bazel (0:1)

Stadion: "Alijans Arena". Kapacitet: 66.000. Sudija: Mark Klatenburg (Engleska). Početak: 20.45.

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Lam, Boateng, Badštuber, Alaba - Kros, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi - Gomez.

Bazel (4-4-2): Zomer - Štajnhofer, Abraham, Dragović, F. Degen - Šaćiri, Hugel, G. DŽaka, F. Frej - Štreler, A. Frej.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA