Srpska reflektor liga: Trećina klubova će tokom jeseni igrati na tuđim stadionima!

Tomislav Karadžić i FSS odlučili da za čak pet klubova produže rok za postavljanja reflektora

  • 4

Svaki klub u novoj sezoni mora da ima reflektore, a pošto iste još nisu obezbedili OFK Beograd, Spartak, Rad, Radnički Kragujevac i lučanska Mladost, Tomislav Karadžić je odlučio da ne kažnjava i udara zabrane trećini Superligaša, već će napraviti presedan.

- Nećemo menjati odluku , već ćemo verovatno izaći u susret pomenutim klubovima i produžiti samo njima rok za šest meseci, odnosno do početka prolećnog dela. Do tada će moći da igraju na stadionima koji imaju reflektore - jasan je Tomislav Karadžić u izjavi za Večernje Novosti.

Šta to znači? Da će uslediti novi problemi na terenima širom Srbije naročito kada se uđe u period lošijeg vremena, kada srpskoligaši imaju velikih problema sa održavanjem trave.

Dakle, pomenuti klubovi će morati da se obrate za pomoć najbližim klubovima sa reflektorima, verovatno i da rentiraju termine utakmica. To znači da će nekoliko stadiona biti dodatno opterećeno, jer će svaki vikend imati utakmicu koja će se na njemu odigrati.

OPCIJE KOJE IMAJU KLUBOVI SA DRUGIM STADIONIMA

OFK Beograd - Voždovac, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički.

Rad - Voždovac, Crvena zvezda, Partizan, Čukarički.

Spartak - Vojvodina.

Radnički Krgaujevac - Metalac Gornji Milanovac, Jagodina, Radnički Niš.

Mladost Lučani - Metalac Gornji Milanovac, Jagodina

Od sezone 2015/2016 nijedan klub neće moći da igra u Superligi bez reflektora na sopstvenom stadionu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    18. jul 2014 | 11:47

    Strasno dokle je dosao nas fudbal. Juce smo sve videli...

  • Djura

    18. jul 2014 | 13:18

    FSS sa ovom odlukom pomaze klubovima da lakse namestaju utakmice. Ako slucajno Spartak zapne pa pobedi Vojvodinu nece im dati vise stadion da igraju svoje utakmice. Sta ce se tek desiti sa Beogradskim klubovima mogu da zamislim. I ovo prvenstvo ce ce biti najregularnije. Karadzicu se..m ti se na tvoju na tvoje prvenstvo. Samo tako nastavi i doci ces do cilja da ce na utakmice dolaziti samo uprave klubova i njihova rodbina.

  • SašaKG

    19. jul 2014 | 09:09

    Nije mi jasno ovo insistiranje na reflektorima. Klubovi su ionako u finansijskom kolapsu, a sada im se još nameću novi troškovi postavljanja reflektora, plaćanja mnogo većih računa za struju, održavanja... I sve to za šta? Za ovu bedu od lige? Čisto rasipanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA