Beograd hoće finale Lige šampiona u američkom fudbalu!

Gradonačelnik Siniša Mali podržao ideju da prestonica Srbije ugosti krem ovog sporta sledeće godine

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Srpske asocijacije američkog fudbala i najavio pomoć grada u popularizaciji ovog sporta. Razgovoru je prisustvovao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak. Ekipa „Vukovi Beograd” osvojila je prošlog vikenda drugo mesto Lige šampiona Evrope u Francuskoj.

– Američki fudbal je relativno mlad sport u Srbiji jer aktivno postoji samo deset godina. Ove godine imali smo prekretnicu kada je ekipa „Vukovi Beograd” osvojila drugo mesto u finalu „Final 4” Lige šampiona u američkom fudbalu i time pokazala da imamo tim za najveće domete – naglasio je gradonačelnik i čestitao ekipi na ovom uspehu.

On je istakao da će grad Beograd shodno svojim finansijskim mogućnostima podržati ovaj sport.

Cilj nam je da naredne godine pomognemo što veći broj malih sportova, tačnije onih kojima se ne bavi veliki broj ljudi. Američki fudbal polako dobija na popularnosti i atraktivnosti, o čemu govori i podatak da u Srbiji ima tridesetak klubova sa dve hiljade aktivnih igrača. Grad će podržati inicijativu naše asocijacije da se finalno takmičenje u američkom fudbalu sledeće godine održi u Beogradu. Ako uspemo, to će pomoći ne samo promociji ovog sporta već i promociji našeg glavnog grada – rekao je Siniša Mali.

Prijemu su prisustvovali Rade Rakočević, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala, Marko Bates, kapiten ekipe „Vukovi Beograd”, i Goran Nišavić, koji je nedavno postao predsednik Evropske federacije američkog fudbala (IFEF).

– Ukazana mi je velika čast što sam dobio poverenje da u naredne četiri godine vodim IFEF. Istovremeno ova funkcija nosi sa sobom i veliku odgovornost, jer naši sportisti u svetu predstavljaju zemlju i grad iz kojih dolaze – rekao je Goran Nišavić.

On je zaključio da je pomoć grada veoma važna, jer je reč o amaterskom sportu koji iziskuje velike troškove.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA