FIFA PRIZNALA: Sudija izbacio Bosnu sa Mundijala!

U analizi suđenja na Mundijalu u svetskoj kući fudbala su ocenili da su arbitri bili na zadovoljavajućem nivou, a kao najveću grešku izdvojili su neopravdano poništen pogodak Edina Džeka protiv Nigerije zbog čega su "zmajevi" direktno eliminisani

  • 2

Tokom čitavog trajanja Svetskog prvenstva sudije su bile ocenjene kao jedna od najslabijih tačaka na Mundijalu zbog pogrešnih odluka koje su donosile na mečevima, ali je FIFA na veliko iznenađenje fudbalske javnosti u svojoj analizi sudijskih odluka i ponašanja ocenila da su arbitri bili na zadovoljavajućem nivou, ali su priznali da je Bosna i Hercgovina eliminisana zahvaljujći sudijskoj greški.

- Želeli smo da sve prođe bez skandala i da nijedna reprezentacija ne bude poslata kući zbog sudijske greške što su sudije uspele da ostvare sa izuzetkom BiH - navedeno je u analizi suđenja, kako je prenela španska Marka.

"Zmajevi" su na prvenstvu poraženi prvo od Argentine 2:1, a zatim u odlučujućem meču doživeli poraz od Nigerije 1:0, ali je glavni arbitar sa Novog Zelenda Dejvid O'Liri poništio čist pogodak Edina Džeka zbog navodnog ofsajda. Zatim su Sušićevi izabranici u meču bez rezultatskog značaja pobedili Iran 3:1.

Iako su se bile pojavile određene fotografije da je po završetku meča O'Liri slavio zajedno sa Nigerijcima, ipak ne postoje dokazi da je namerno oštetio Bosance.

U ovoj svojoj analizi FIFA je zadovoljna što se zbog kratkog trajanja turnira, a velikog broja mečeva, smanjio broj kartona u čemu je doprineo autoritet delilaca pravde, ali u upotreba spreja. Kao najbolje sudije na Mundijalu ocenjeni su Kujpers, Karvaljo, Vera, Gasamo, Erikson i Riči, a za ljubitelje fudbala u Srbiji bi bilo najzanimljivije kako je ocenjen rad Milorada Mažića, međutim, to nije obelodanjeno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    19. jul 2014 | 10:35

    Jos jedan dokaz da mali narodi nikad nece moci da postignu piedastal jer veliki iako ponekad slabiji to nece dozvoliti. Sta bese ono " Demokratija "??!!

  • Nikolaa

    19. jul 2014 | 11:35

    I jos jedan dokaz kolika je ovo sve prevara. Sudije nikako nisu bile na zadovoljavajucem nivou,kriminalno su sudili,kriminalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA