Ubedljiv poraz U20 košarkaša i neslavno prvo poluvreme!

Srbija lagano izgubila polufinale na EP od Turaka i igraće za bronzu u nedelju protiv Hrvata

  • 4
Dejan Mijatović, selektor Foto: MNPress

Jačina Turske i premor posle šokantne pobede nad Izraelcima pomešali su se i kao epilog iznedrile poraz mlade reprezentacije Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva na Kritu.

Selekcija ispod 20 godina je poražena ubedljivo od svojih vršnjaka sa 66:53 (22:13, 17:5, 14:24, 13:11), posle očajnog odigranog prvog poluvremena koje su izgubili sa 19 poena razlike i u kojem su postigli svega 18 poena!

Da stvar bude crnja po tim Dejana Mijatovića niko nije bio raspoložen u timu Srbije, jer je do 18 minuta samo dva košarkaša postiglo poene - Nikola Janković i Jovan Novak!

Tada im se pridružio i Rebić.

Tek kad je ekipa prograla u drugom delu, pojavila se i kakva takva nada da može da se dođe do velikog preokreta.

Posle 24:14 dobijenim trećim periodom, nada je i dalje tinjala, ali su Turci ponovo pojačali odbranu i kad već nisu napadom, ozbiljnom defanzivom sebi kaparisali mesto u finalu.

Tamo ih čeka Španija koja je, uz zvuk sirene, savladala Hrvate, tako da ćemo se za bronzu boriti sa komšijama.

SRBIJA: M. Đorđević, Rebić 9, Pot, Kaplanović, Dobrić, Aranitović, Novak 16, Jaramaz 10, Janković 16, Andrić, Šalić, Tejić 2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    19. jul 2014 | 20:28

    Zvezdasi jeste li sada sretni,pobedili su vase tate-turci..."Urusavanjem najvece Srpske KK Svetinje-Partizana,urusice se i Srpska kosarka.." !!! To sam govorio,a i sada vidite da sam bio u pravu..ovo je samo pocetak,dokle god se na POKVAREN NACIN URUSAVA Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!! Urusavanjem vaterpolo i kosarkaskog kluba Partizan-posledice vise nego ocigledne !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA