SALE: Ovi momci u glavi i srcu imaju mnogo, najgore je skraćivanje spiska!

Selektor košarkaša Srbije zadovoljan profesionalnim pristupom svih igrača koje je poveo na Kopaonik

  • 7

Kopaonik je mesto gde su generacije srpskih reprezentativaca obavaljali pripreme pred velika takmičenja, pa je tako i pred košarkaško Svetsko prvenstvo u Španiji. Novi selektor, neka nova imena, ali prepoznatljivo dobra atmosfera...

Aleksandar Đorđević uživa u saradnji sa 19 momaka koje je odabrao da povede na pripreme, i zadovoljan je njihovim zalaganjem.

- Ovo je početak i baza svega, taj odnos prema radu. U naredna tri, četiri dana počećemo da radimo detaljnije, kada se priključe Nedović, Kuzmić i Krstić, kao i Micov, za koga očekujemo da uskoro počne da radi u jačem ritmu. Neki cilj atletski, pre svega, je da ih regenerišemo posle naporne sezone i da im napunimo pluća i noge, jer nam je to preko potrebno. Napravili smo plan, gde je mnogo stvari okrenuto njima, njihovom telu i fizičkoj spremi - rekao je Đorđević, a preneo "MVP portal".

- Uslovi za rad su fenomenalni. Ja ništa više od toga ne tražim. Ovo je Srbija, a mi smo reprezentacija Srbije. Ima i bolje, ima i gore, ali ovo je za mene fenomenalno - rekao je Đorđević, i opisao atmosferu koja vlada među našim reprezentativcima.

- Imaju svoje načine zezanja i druženja i vidim da su stalno zajedno kada nemaju treninge, slobodan dan. Prave lepu atmosferu, koja se uvek prenosi na rad, a od toga se uvek kreće. Dobri su momci, imaju u glavi i srcu mnogo. Ne da su dobri, nego su izuzetno spremni, pozitivni. Ne samo oni, već i svi momci koji rade sa nama u stručnom štabu. Svako od njih ima ulogu u stvaranju velikog rezultata i koristim i ovu priliku da im i zahvalim, jer su spremni stručno, a i ljudski su fenomenalni. Svi smo tu i gradimo svoj mali svet. Ja insistiram na iskrenom odnosu zasnovanom na radu i profesionalnosti, a posle ćemo doći do igre koju ćete vi, mediji, i javnost ocenjivati - jasan je Đorđević.

Doći će vreme kada će Đorđević skratiti spisak.

- Mislim da ćemo posle prvog turnira u Trstu videti šta i kako i sa kim. Tada ću odraditi najgori i najružniji deo posla. Sinoć sam razmišljao o tome kako i šta da saopštim nekome od tih momaka... To je najgori deo posla i možda je najbolji španski princip - odmah 12 igrača i to je to. Mislim da će sve to biti jako emotivno.

Đorđević je poručio da on neće biti taj koji će odlučiti da li će Vladimir Micov i Vladimir Lučić zbog svojih povreda moći da nastupaju na prvenstvu, već doktori. Selektor je pohvalio zalaganje Dejana Kravića i dodao da je Miroslav Raduljica dobio odobrenje Milvokija da trenira sa ekipom, kao i da on trenutno nije u formi, ali da će se i to popraviti.

OVDE pogledajte izjave Vasilija Micića i Bogdana Bogdanovića sa Kopaonika.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    20. jul 2014 | 16:46

    Velika srca i osmesi na zajednickoj fotografiji- GROBARA:BOGdana,Krleta,Luce,Djordjevica i Dangubica..sta reci osim GROMADE !! Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

  • Petar

    20. jul 2014 | 16:41

    Sale, molim te samo da ostavis Simonovica u ekipi

  • Živorad- Grobar

    24. jul 2014 | 05:16

    Srećno momci na svetskom prvenstvu. Nema veze ko gde igra! Svi kao jedan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA