Upoznajte desnu ruku Miška Ražnatovića: Lepa Litvanka obožava srpske košarkaše! (FOTO)

Sigita Mostavičijute koja je bodrila mladu košarkašku reprezentaciju u Grčkoj nije bila samo podrška sa tribina, već mnogo više od toga. Da je košarkaški znalac, potvrdila je u razgovoru za Telegraf, ne skrivajući simpatije prema srpskoj košarci, a pohvalila se i znanjem srpskog jezika

  • 3

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzu na nedavno završenom prvenstvu u Grčkoj, možda baš zahvaljujući amajliji koju su imali.

Ne, nije u pitanju verski simbol ili neki drugi predmet, već skaut "Beobasket" agencije Sigita Mostavičijute.

Simpatična plavuša iz Litvanije ne prolazi nezapaženo u hali, ali ni dobri košarkaši ne mogu njoj da promaknu, jer joj je u agenciji Miška Ražnatovića osnovno zaduženje bavljenje mladim igračima na području Baltika.

- Nebitno odakle da dolaze, zadatak mi je da uočim, analiziram i eventualno sklopim ugovor s talentovanim mladim igračima koji igraju na području baltičkih zemalja. Preko leta uglavnom idem na turnire mladih reprezentacija, pa sam tako bodrila mladi tim Srbije. Već nekoliko godina unazad susrećem se s njima, pa su mi jedni od omiljenih - ne krije simpatije ova slatka plavuša.

- Od igrača iz Srbije, pratila sam nedavno Nemanju Dangubića na turniru u Trevizu, vodim računa o svim igračima za koje sam zadužena, ne pravim razliku.

Za Telegraf priča da je košarka u njihovoj zemlji religija. Navija za Žalgiris, ali joj je Srbija posebno draga.

- Prvi puta kad sam se susrela s košarkom, bila sam tim ataše vaše selekcije na jednom turniru mlađih kategorija. Vremenom sam toliko zavolela ovaj sport da sam veliki deo svog vremena usmerila na obrazovanje i učenje o tome. Igrom sudbine, upoznala sam Miška Ražnatovića, koji me je angažovao u svom timu.

- Bila sam nekoliko puta u Beogradu za vreme leta, na utakmicama reprezentacije Srbije! Navijanje je fenomenalno, oduševila sam se, slično kao u Litvaniji. Vidi se da ste nacija koja voli ovaj sport i razume ga.

Sigita je u kontaktu s nekim našim mladim igračima i volela bi uskoro da dođe ponovo u Beograd.

- Svašta sam naučila od njih za vreme turnira. Znam da kažem na srpskom: Kada ćemo na kaficu, hvala, molim... Znam i neke ružne reči - u šali nam priča ova devojka koja je, kako priznaje, do sada retko pravila greške kada je skauting u pitanju.

- Neću biti u Španiji, ali ću navijati i za vaš nacionalni tim, nadam se da ćete doći do završnice. Bilo bi sjajno kada bi neki od mladih igrača koji su igrali sada u Grčkoj jednog dana zaigra i za seniorski tim, jer su vrlo talentovani - ocenjuje Sigita.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA