Hrvatska konkurent Srbiji za domaćinstvo Evropskog prvenstva u košarci!

Vlada Hrvatske dala je saglasnost svom nacionalnom košarkaškom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine

  • 3

Posle oduzimanja domaćinstva Evropskog prvenstva u košarci 2015. godine Ukrajini, zbog ratnog stanja, interesovanje da organizuju kontinentalni šampionat pokazao je veliki broj zemalje, a poslednja među njima je Hrvatska.

Vlada Hrvatske dala je saglasnost svom nacionalnom košarkaškom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju mečeva jedne grupe, kao i završnice takmičenja Evropskog košarkaškog prvenstva 2015. godine.

Ukoliko hrvatska dobije organizaciju sledeće godine u dvorani Višnjik u Zadru igrale bi se utakmice jedne grupe sa šest ekipa, dok bi se u zagrebačkoj Areni igrale utakmice od osmine finala na dalje.

U poslednje vreme pominjalo se da je Srbija takođe želi da se kandiduje da ugosti najbolje evropske selekcije na turniru na kome će se vaditi viza za Olimpijske igre u Brazilu. FIBA Evropa će najaviti novu trku za domaćina, a prijave će prihvatati do 31. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    23. jul 2014 | 15:10

    Mozda bi mogli i da se udruzimo. Eto sanse za bolje odnose.

  • Čutura

    23. jul 2014 | 16:44

    Oni misle ako su za dom spremni da su spremni i za evropsko prvenstvo.

  • ANTE BAN

    23. jul 2014 | 18:02

    Iskreno želim da mi(Hrvatska) u ovoj utakmici doživimo težak poraz! Zar nam nije dosta promašenih sportskih investicija od ranije? Našim košarkaškim moćnicima citiram izreku davnog Aristotela; "Pametnima je savjet učitelj, a glupanima nesreća!".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA