Srpski vaterpolisti spremaju revanš Crnogorcima za poraz na SP!

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između vaterpolista Srbije i Crne Gore igra se večeras u Budimpešti od 20.30 sati, a u dosadašnjih 19 mečeva, srpski "delfini" slavili su 11 puta, s tim da su ih "ajkule" eliminisale sa SP 2013.godine

  • 8

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaje se večeras (20.30) sa selekcijom Crne Gore u polufinalu prvenstva Evrope, a u taboru nacionalnog tima ističu da u tom okršaju nema favorita i da je sve otvoreno. Zanimljivo je da je selekcija Srbije od poslednjih 6 polufinala EP samo jednom izgubila.

Zanimljivo je da je ovo četvrti duel na Evropskim prvenstvima, a ukupno 20. u istoriji. Srbija ima 11 pobeda, Crna Gora sedam a dva meča završena su remijem.

Ipak, ono što je najbitnije je da selekcija Crne Gore nije pobedila naš tim u jednom bitnom meču za medalju još od 2008. godine i skandaloznog finala  EP u Malagi.

Tada je spornim sudijskim odlukama Crna Gora postala šampion Evrope na svom prvom takmičenju pobedivši Srbiju, ali nakon toga samo je jednom uspela da nadigra Srbiju u borbi za medalje.

Podsetimo, na OI u Pekingu 2008. pobedili smo ih u borbi za bronzanu medalju, kao i na OI u Londonu 2012. Na prošlom EP u Ajndhovenu pobedili smo ih 9:8 u finalu, na SP u Barseloni 2013.

Jedini put Crna Gora je eliminisala naše delfine u četvrtfinalu Svetskog orvenstva 2013. sa 9:8 i sada je prava prilika za revanš.

- Nema tajni između nas. Odlučiće hladna glava i bolja koncentracija u finišu susreta. Ne veujem da će pobednik biti poznat pre same završnice meča.

- Znam sve šutere Crne Gore, ali to ništa ne znači, takvi majstori uvek znaju da pronađu put - rekao je golman Gojko Pijetlović, koji smatra da Crnogorci imaju kvalitet da osvoje prvenstvo.

- Malo smo umorni od mečeva u jakoj grupi i u četvrtfinalu, a sa Crnom Gorom smo odigrali mnogo uzbudljivih i neizvesnih utakmica. Međutim, ne opterećuje nas poraz od njih na prošlogodišnjem svetskom prvenstvu u Barseloni. Dovoljno smo iskusni da se na to ne obaziremo - poručio je Pijetlović.

Nikola Rađen je naglasio neophodnost da ekipa prvenstveno gleda sebe i kako da bude još bolja.

-Iz meča u meč podižemo formu, siguran sam da smo u stanju da damo maksimum. Raduje me što forma ide uzlaznom linijom u svim segmentima. Odlučiće nijanse, ovakvi mečevi su na nož, presuđuju motivacija i koncentracija- istakao je Rađen.

Polufinalna utakmica prvenstva Evrope između vaterpolista Srbije i Crne Gore igra se večeras u Budimpešti od 20.30 sati, a u drugom polufinalu od 19 sati sastaju se Italija i domaćin Mađarska.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    25. jul 2014 | 11:15

    Ima Srbi da pokidaju Crnogorce!

  • Niksicanin

    25. jul 2014 | 11:09

    Zapamtite, Srbi iz CG su uz svoju zemlju, Srbiju!

  • Mika

    25. jul 2014 | 08:41

    Nemogu Crnogorci sa njihovom igrom kao da imaju svi po dve leve ruke na crtu našim razgoropađenim delfinima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA