Mandić, mladić koji je odveo Srbiju u polufinale: Gol protiv Zvezde mi je ovo omogućio

Napadač Čukaričkog Staniša Mandić je za vrlo kratko vreme postao važan šraf u omladinskoj selekciji Srbije * Dao je gol Ircima za plasman na EP, a sada je pogodio i protiv Bugara za polufinale EP i plasman na SP * Priznaje da ga je gol na Marakani proletos lansirao u orbitu

  • 8

Semafor je polako pokazivao 90. minut, nervoza u redovima omladinske reprezentacije Srbije je dostizala tačku usijanja s obzirom na to da je nerešen rezultat protiv Bugarske značio i kraj nadanja da bi evropski tron mogao da bude odbranjen.

Mnogi su tada pomislili da će nam ''glave doći'' onaj primljeni gol u nadoknadi vremena protiv Nemačke kada smo ispustili pobedu. Mnogi možda jesu, ali ne i junak trijumfa Orlića i napadač Čukaričkog Staniša Mandić koji je bio brži od sudijske pištaljke i postigao gol za plasman Srbije u polufinale EP u Mađarskog, ali i na SP naredne godine.

- Neverovatan je osećaj. Mnogo je lepo kada se ovako pobedi. U ovako važnim trenucima. Verovao sam do poslednjeg minuta da ćemo dati gol. I dalje nisam svestan šta smo učininili - počeo je priču Mandić, u razgovoru za Telegraf:

- Mogu slobodno reći da mi je ovo jedan od najdražih golova u karijeri. Naravno, tu je i onaj protiv Crvene zvezde na Marakani koji mi je sve ovo omogućio.

Iako je postao heroj nacije, Mandić je priznao da nije bilo lako u momentu kada je uputio udarac ka golu Bugarske.

- Osećao sam težinu dok sam išao ka golu jer sam znao da je to možda i poslednja idealna prilika na meču i da nas taj gol vodi u polufinale EP i na SP. Neopisiv je osećaj gledati kako lopta ulazi u mrežu u 90. minutu za pobedu - istakao je Mandić za Telegraf i dodao:

- Moram dodati i to da nije bilo lako posle prve utakmice s Ukrajinom kada sam izgubio mesto startera. Uvek je prva utakmica najteža tako da je i samopouzdanje bilo malo poljuljano.

Sledeći rival je Portugalija. Reprezentacija koja je bila možda i najteži rival Srbiji da se domogne zlata u Litvaniji, nalazi se na novom putu Orlova ka tronu. Mandić nema dilemu da će Portugalci i sada biti usputna stanica omladincima.

- Mogu samo da očekujem jedno, a to je pobeda. Još nismo analizirali protivnika, ali sam siguran da se radi o jako kvalitetnoj reprezentaciji - rekao je Mandić koji je i te kako nedostajao Čukaričkom u borbi za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bez obzira na to, mladi napadač je samo potvrdio reči Brđana koji su istakli da je Srbija i reprezentacija uvek ispred klubova.

- Tamo su ljudi od reči. Šta se obeća, to se i ispuni. Pustili su me bez problema jer je takav dogovor bio, a ja ću uvek biti spreman da se odazovem reprezentativnim obavezama - jasan je bio Mandić.

Kad smo već kod Čukaričkog, mladi napadač je ubeđen da će njegov tim i ove sezone biti hit Jelen Superlige i pomalo stidljivo otkriva šta je tajna uspeha Brđana.

- Verujte mi na reč. Čuka će i ove sezone biti hit. Nismo neko ko je tu samo da bi igrao. Mi smo željni uspeha, hoćemo da pobeđujemo. Koliki su kapaciteti ekipe, pokazaćemo mi sami, a siguran sam da će to biti dovoljno za nove radosti publike sa Banovog Brda - iskren je bio mandić, a potom nastavio:

- Mislim da ključ uspeha svake ekipe dolazi iz svlačionice. Kod nas je tu atmosfera sjajna. Iskusniji su nam zvezda vodilja, kako mi treba sutra da pomažemo generacije koje dolaze. Monolitnost ekipe je nešto što nas čini jačim nego što jesmo.

Kao što sloga vlada na Banovom Brdu, Mandić ističe da je slično i u reprezentaciji.

- Svi se družimo, jako smo složna generacija. Ali, najviše vremena provodim sa Mijatom Gaćinovićem, Danilom Pantićem i mojim cimerom Dejanom Dražićem - završio je razgovor za Telegraf mladi Mandić.

Treba pomenuti i to da je polufinalni duel između Srbije i Portugalije zakazan za 28. jul (ponedeljak), sa početkom od 21.00 čas. U drugom meču, tri sata ranije, sastaće se Nemačka i Austrija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. jul 2014 | 13:25

    Bravo Stanisa Grobarcino !! Posto ti je gol protiv pecurkane najdrazi,eto tebe u Svetinji sto pre,da nastavis i dalje sa najdrazim golovima...!!! Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

  • Aleksandra

    26. jul 2014 | 14:50

    Svaka cast kralju. :)

  • DabaLV

    26. jul 2014 | 15:26

    Bravo za orlice kao tim!!! Tako se igra 90+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA