Srpski veslači treći na svetu! (FOTO)

Prošlogodišnji juniori Viktor Pivač i Martin Mačković svoju prvu sezonu u seniorskoj konkurenciji počeli su bajkovito. U finalu dvojaca bez kormilara srpski čamac, najmlađi na šampionatu, ostvario je izvanredan uspeh osvojivši bronzano odličje

  • 1

Srpski veslači, Viktor Pivač i Martin Mačković osvojili su u dvojcu bez kormilara bronzano odličje na Svetsko prvenstvo za seniore do 23 godine koje je u nedelju, 27. jula 2014, završeno u Varezeu.

Aleksandar Filipović peti na svetu, a Jovana Arsić šesta u skifovima. – Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić šesti u B finalu.

Srpsko veslanje je nastavilo niz uspeha na međunarodnoj sceni. Posle odličnog uspeha na Evopskom prvenstvu, kada je dvojac osvojio zlato, ovoga puta na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje je u nedelju, 27. jula 2014, završeno u Varazeu stiglo se do odličja.

Dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković osvojio je bronzanu medalju u žestokoj konkurenciji 16 starijih i iskusnijih posada.

Pivač i Mačković su finalnu trku izveslali za 6:33,91 i finišom iz snova došli do odličja. Bolji od njih su bili jedino Italijani Lodo i Vičino (6:28,48), koji su potvrdili ulogu favorita u Varezeu, i Australijanci Hargrivs i Vetli (6:32,07)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepa bankarka

    27. jul 2014 | 23:11

    Bravo momci! Vredno ste radili i uspeh nije izostao! Sport je nesto najlepse! Srecno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA