Zašto Filipović nije MVP prvenstva, već Mađar koga je ponizio?!

Evropska vaterpolo federacija za najkorisnijeg igrača EP proglasila je Deneša Vargu, vaterpolistu ekipe koja je potopljena u bazenu pred svojim navijačima, a ne srpskog "delfina" čija je ubitačna levica 19 puta cepala mreže protivničkih golmana

  • 12

Srpski vaterpolisti su dominantno odbranili evropsku titulu u Budimpešti ubedljivim trijumfom nad Mađarskom, čime su pokazali da im nema ravnih, ne samo na "starom kontinentu", već i na svetu.

Ovde se, međutim, nećemo baviti igrom koju su "delfini" prikazali pred 7.ooo navijača na prepunom "Margit Sigetu", već nečim što je svima upalo u oči, a to su individualna priznanja dodeljena po završetku finala.

Možda i neočekvano dobili smo najboljeg golmana u Evropi, Gojka Pijetlovića, koji je osim polufinalnog susreta s Crnogorcima, bio u svim ostalim mečevima maestralan na našem golu.

Međutim, ostaje nejasno kako je za najboljeg igrača prvenstva, takozvanog MVP-ja, proglašen Deneš Varga, vaterpolista ekipe koja je potopljena u bazenu pred svojim navijačima (Varga dao samo 1 gol), a nije ubedljivo najbolji igrač Srbije, ali i ovog Evropskog prvenstva Filip Filipović.

Filipović na kraju s 19 golova nije bio najbolji strelac šampionata (tu je prednjačio Španac Albert Espanjol s 24 pogodaka), ali je svojom ubitačnom levicom donosio prevagu kad god je to bilo potrebno.

Da li je ovo bila neka vrsta kompenzacije za debakl koji je domaćin doživeo u borbi za trofej koji nije osvojio još od 1999. godine, baš kao što se to desilo po završetku fudbalskog Mundijala, kad je Lionel Mesi dobio istu takvu nagradu?

Ili je možda u pitanju uticaj nekih drugih činilaca presudio da bez sumnje odlični vaterpolista Mađarske dobije priznanje pre našeg igrača?

A možda i uticaj srpskog Saveza, uprkos uspesima i podvizima koje su pravili naši vaterpolisti, još uvek nije dovoljno velik u Evropskoj i svetskoj federaciji, na način na koji to van bazena završavaju Italijani i Mađari.

Bilo kako bilo, nad najboljim srpskim "delfinom" učinjena je velika sportska nepravda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    28. jul 2014 | 17:50

    Zato što je Mađar a igralo se u Mađarskoj.ali to je o.k. Mogli su da proglase i da su nas Mađari pobedili , svašta je moguće. Za nas je bitno da mi znamo , a i svet je video ko je najbolji. Ovo je bilo kao nikada. Ovo je bio najbolji vaterpolo ikada. Po ovoj igri naših momaka u daljoj istoriji vaterpola će se ravnati svi . Po ovoj igri će se ocenjivati i svi mečevi u prošlosti. Jednostavno naši momci su bili neuporedivi .

  • Pinokio

    28. jul 2014 | 16:49

    Sramota

  • Srbin

    28. jul 2014 | 16:58

    Dokle vise politika u sportu???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA