ZAR TI NIJE DOSTA? Tole hoće još jedan mandat na čelu FSS!

Na predstavljanju novog selektora, predsednik FSS najavio da će se kandidovati ponovo za mesto prvog čoveka saveza

  • 32

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić je na predstavljanju Dika Advokata za selektora rekao da mu je ponudio četvorogodišnji ugovor i da ima nameru da se opet kandiduje za predsednika FSS.

Karadžić koji ima 75 godina, je od 2008. na čelu FSS, u međuvremenu je Srbija igrala samo na Svetskom prvenstvu 2010, a često je bio meta nezadovoljnih navijača, ali i čelnika klubova zbog stanja u našem klupskom fudbalu.

Zbog toga je pre nekoliko meseci najavio odlazak na isteku tekućeg mandata, a sada je prvi put priznao da će se kandidovati za sledeći.

- Mogu odmah da vam kažem da kada smo pregovarali sa Advokatom u Cirihu, odmah mu ponudili i mogućnost da nas vodi i kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Dakle ponudili smo mu četvorogodišnji ugovor, a to u suštini znači da ću se ja kandidovati za još jedan mandat na mestu predsednika FSS - rekao je Karadžić pri kraju predstavljanja novog selektora.

Na početku svog obraćanja pripadnicima "sedme sile", pre nego što je zvanično predstavljen Dik Advokat, prvi čovek FSS je izneo neke tehničke detalje oko novog trenera, koji je potpisao ugovor na dve godine, a zatim je naveo da su se opredelili za iskusnog Holanđanina, jer je ispunjavao sve uslove koje je Savez tražio od kandidata.

- Advokat ispunjava sve uslove za selektora koje smo mi postavili. Iza njefa je 30-godišnje iskustvo, kako u klubovima, tako i sa nacionalnim timovima, a jedan od razloga je i mladi kvalitetni tim koji imamo i zbog tih igrača smo hteli iskusnu i odgovornu ličnost na ovoj funkciji - rekao je predsednik FSS i dodao da je izuzetno zadovoljan uslovima pod kojima je potpisan ugovor sa Advokatom.

Na kraju Karadžić nije zaboravio ni da se zahvali prethodnicima holandskog stručnjaka na poziciji šefa stručnog štaba, Siniši Mihajloviću i Ljubinku Druloviću.

- Hvala Siniši Mihajloviću koji je selektirao mlad i kvalitetan tim, ali i Ljubinku Druloviću, koji iako je znao da neće ostati na toj funkciji, u prethodnom periodu je odigrao značajnu ulogu i uradio ono što se od njega očekivalo. Međutim, nama je bio potreban selektor sa iskustvom i verujem da smo ga pronašli.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA