Ovaj košarkaš je prvi Nišlija u istoriji koji je obukao dres reprezentacije! (FOTO)

Bek Radničkog iz Kragujevca, inače rođeni Nišlija prvi je koji se našao u užem spisku reprezentacije Srbije, pa čak i zaigrao na jednom meču

  • 4

Bek Radničkog iz Kragujevca, Stefan Jović, prvi je Nišlija u istoriji koji je došao do užeg spiska košarkaške reprezentacije Srbije i prvi koji je zagirao na nekom meču.

Niš nije košarkaški grad, rukomet i fudbal imaju prednost, zato je Jović morao karijeru da gradi u Kragujevcu, gde je prošle sezone igrao za Radnički.

- Nisam znao za to dok nisam pročitao. Rekli su mi da sam prvi Nišlija koji je došao do užeg spiska državnog tima, prvi koji je zaigrao utakmicu – rekao je Jović za Sportski Žurnal.

Zanimljivo je da su Nišlije to prepoznale i dočekale Jovića sa aplauzom na prijateljskom meču koji je odigran između A i B selekcije Srbije.

- Onako nešto nisam nikada doživeo - dodao je Jović

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je pripreme u Beogradu, a u petak putuje u Trst na turnir na kome će igrati sa selekcijama BIH i Italije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    30. jul 2014 | 14:36

    То је само доказ колико смо јадни. Зашто се клуб у нишу не дигне на ноге? Где клинци да тренирају, ко да спази таленте? Пропадамо.

  • pantelejac

    30. jul 2014 | 16:23

    Bravo care! Samo napred!

  • pero gvero

    1. avgust 2014 | 11:29

    Smesno je sto je on uopste u reprezentaciji, i to samo zbog mute, a ne po kvalitetu jer ne bi sedeo pola tekme ako ne i vise na klupi tokom citave sezone u tako nekom ugasice se radnickom da vredi nesto...ali kad je Djordjevic dosao na mesto selektora jer je u problemu covek, a drugi kroje ko ce da igra za nacionalji tim ne bi li se bolje prodali, sta drugo reci..sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA