Naravno, Mesi!!!

Vidić u idealnom timu godine, Gvardiola ispred Fergusona i Murinja

  • 0

Vladar fudbalske planete za 2011. se nije menjao. Kao i u prethodne dve godine mađioničar iz Barselone, Lionel Mesi je proglašen najbojim na svetu! Čudesni Argentinac je treći put zaredom prigrlio Zlatnu loptu, koja od prošle godine nosi naziv FIFA Zlatna lopta.

Mesi je pobedio u konkurenciji saigrača iz Barselone, Ćavija Ernandeza i ljutog rivala Kristijana Ronalda (nije se pojavio na svečanosti). Nagradu mu je uručio jedan od najvećih u istoriji ove igre – „FenomenoRonaldo“! Mesi se tako izjednačio sa Mišelom Platinijem koji je do večeras jedini u istoriji tri puta osvajao najveće individualno priznaje u svetu fudbala.

I Srbija ima svog pobednika u paklenoj konkurenciji. Nemanja Vidić je u timu godine! Uz klupskog saigrača Runija, jedini je u timu godine, a da nije iz Barselone ili Reala.

Na glamuroznoj svečanosti u Cirihu, FIFA je proglasila i pobednike u ostalim kategorijama. Mnogo poznatih ličnosti je prisustvovalo spektaklu u organizaciji svetske kuće fudbala. Pevačica Šakira je uručila nagradu Homare Savi za najbolju fudbalerku sveta, Ugo Sančez je predao nagradu Nejmaru koji je pomalo iznenađujuće trijumfovao u konkurenciji Runijevih „makazica“ za gol sezone.

Strateg Barselone, Pep Gvardiola je najbolji trener za prošlu godinu, iza njega su ostali Ferguson i Murinjo.

Fudbaler godine: Lionel Mesi

Trener godine: Pep Gvardiola.

Tim godine: Kasiljas – Ramos, Pike, Vidić, Alves – Ćabi Alonso, Ćavi, Inijesta – Ronaldo, Mesi, Runi

Nagrada „Ferenc Puškaš“ za gol godine: Nejmar na meču Santos – Flamengo 

Najbolji trener u ženskom fudbalu: Norio Sasaki, selektor Japana.

Najbolja fudbalerka sveta: Homare Sava, reprezentativka Japana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA