Trener Partizana ima ideju kako bi srpski klubovi mogli da ostvare bolje rezultate u Evropi!

- Mi imamo hendikep da naša liga još nije ni počela, praktično je ovo prva prava utakmica za Partizan ove sezone, a ujedno i najvažnija - rekao je Nikolić novinarima na aerodromu posle prvog meča sa Ludogorecom

  • 9

Fudbaleri Partizana posle prvog meča sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona imaju rezultat, koji su i pre puta u Bugarsku, smatrali kao pozitivan.

Ipak, remi bez golova nije u potpunosti zadovoljio trenera crno-belih Marka Nikolića, s obzirom da je ekipa želela gol na strani.

- Žao mi je što nismo postigli gol na prvom meču sa Ludogorecom. Imali smo mnogo prostora, za šta smo se spremali, otvorili smo pet, šest napada iz kojih nismo kako treba ni šutnuli na gol. Falio je posle nekoliko brzih dodavanja završni pas. Nismo u tim trenucima bili smireni, koncentrisani što nas je koštalo da ne dobijemo ovu utakmicu - rekao je Nikolić i dodao da ga u ovom trenutku jedino zanima prolaz Partizana u naredno kolo kvalifikacija:

- Neka Bugari sada razmišljaj kako će da igraju pred 30.000 naših navijača jednu potpuno drugačiju utakmicu. Za nas je najvažnije da prođemo Ludogorec, jer obezbeđuje igranje jeseni u Evropi, priliv novca za klub, pun stadion na još nekoliko utakmica. Igraćemo takmičarski fudbal, ne lep, jer je rezultat jedino bitan. Setimo se samo kako je Partizan poslednji put sa Saletom Stanojevićem ušao u Ligu šampiona.. Igralo se borbeno, to i sada želimo - rekao je Nikolić.

Trener crno-belih napravio je dve prinudne izmene na ovom meču, što je svakako poremetilo ritam igre i planove u drugom poluvremenu.

- Danko i Saša mnogo znače za našu igru, a rano početkom drugog dela igre su obojica zbog povreda morali da napuste igru - rekao je Nikolić.

Strateg crno-belih izneo je interesantan predlog koji bi svim srpskim klubovima mogao da obezbedi duži boravak u Evropi.

- Polako hvatamo takmičarski ritam i očekujem da u revanšu budemo još bolji. Mi imamo hendikep da naša liga još nije ni počela, praktično je ovo prva prava utakmica za Partizan ove sezone, a ujedno i najvažnija. To je verovatno problem kalendara srpskog fudbala. Učešće u kvalifiacijama za evropska takmičenja počinjemo sve ranije i ranije. Nažalost, sledeće godine će to biti, zbog trenutnog učinka naših klubova, možda već od prvog kola kvalifikacija, nadam se ne i Partizan - rekao je Nikolić i dodao:

- Mislim da je vreme da razmislimo i da kao zemlje iz okruženja, slične po veičini i fudbalski i klimatski iste, da pomerimo početak prvenstva nekoliko nedelja unazad, kako bi došli u situaciju da imamo makar još dve utakmice u nogama kada igramo najvažnije utakmice u sezoni - rekao je Nikolić.

Iako trener crno-belih često naglašava da je na zimu Partizan napravio okosnicu tima za ovu sezonu ima želju da osim Branka Ilića za klub tokom leta potpiše još igrača.

- Napad je jedna od pozicija gde svakako želimo da se pojačamo. Potrebna je jaka konkurencija, da osvežimo krv ne samo u napadu, već na još nekim pozicijama. Naše mogućnosti su ograničene u ovom trenutku, a koncept koga se pridžavam su da u klub treba da dođu mladi, talentovani igrači ili iskusni provereni. Takve profile igrača je najteže dovesti, ali to ne znači da ćemo mi odustati od tog principa - rekao je Nikolić i za kraj nagovestio nove igrače u timu:

- Možda već do kraja nedelje dvojica ili trojica igrača pojačaju Partizan. U pitanju su mlađi igrači, moraćemo da sačekamo još za iskusnije - zaključio je Nikolić.

Podsećanja radi i trener Čukaričkog Vladan Milojević požalio se na kalendar takmičenja u srpskom fudbalu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Petar Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan V.

    31. jul 2014 | 21:10

    Ma to nema veze sa mozgom, igrači su profesionalci i igranje fudbala je jedina stvar koju rade u životu i za to su preplaćeni. Problem je u postavci igre za koju treba pravi trener a ne frajer koji skida fore sa interneta i naravno pravi igrači koji imaju i srce i karakter. U ovoj ekipi, po prikazanoj igri, na terenu nemaju šta da traže Brašanac, Drinčić, Škuletić, Trajković, i još po neki. Ilić bi trebao da uzme odmor par godina i da dođe na neku funkciju, ovako je samo mučenje i za nas i za njega. Pod hitno treba dovesti pet-šest igrača i trenera inače nemamo šta da tražimo ni u Evropi ni u prvenstvu.

  • Tuga

    31. jul 2014 | 21:29

    Pogledaj snimak utakmice i mozda ces se bar malo zastideti kako su tvoji puleni odigrali utakmicu... Stidite se bre vise, nemam zivaca da vas gledam!!! Samo mi nije jasno ko vas naziva, profesionalni fudbaleri?

  • Darije

    31. jul 2014 | 21:55

    A Fofana? Sto li on ne igra... ma nije covek ni u protokolu, a za ove nase "stubove" je izmislio fudbal!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA