ZBOG OVOG STREPE GROBARI: Tradicija nije na strani Partizana posle 0:0 u prvom meču! (VIDEO)

Dva od tri puta kada su crno-beli igrali revanš na svom stadionu, nakon što su imali 0:0 u prvom meču na gostovanju, tu prednost nisu umeli da pretoče u rezultat pred svojim navijačima i teren su napuštali pognute glave

  • 13

Fudbaleri Partizana će za dva dana igrati možda i odlučujuću utakmicu za klub i tim ove sezone u revanšu protiv Ludogoreca na svom terenu, a posle dobrog rezultata u prvom susretu, u Razgradu optimizam je zavladao kako među rukovodstvom u klubu tako i među navijačima crno-belih.

Prvi duel koji je završen bez golova ulio je mnogo više samopouzdanja u redove vicešampiona Srbije i doneo im sada ulogu favorita, nego što je to bilo pre početka ovog dvomeča, ali ipak postoji nešto što upozorava sve u crno-belom taboru, a pomalo unosi i zebnju u srca pristalica ekipe iz Humske. To je statistika ili bolje reći tradicija.

Od raspada bivše Jugoslavije pa do današnjih dana može se reći da Partizan nije imao baš lepa iskustva nakon što je u prvim mečevima na gostujućem terenu igrao 0:0 i imao priliku da i minimalnom pobedom na svom terenu prođe u narednu fazu.

Tri puta su igrači u crno-belim dresovima bili u takvim situacijama, a skor je sledeći jednom su prošli u narednu rundu, a dva puta su ispali, jer nisu ostvarili povoljan rezultat pred svojim navijačima u Humskoj.

Naravno, dvomeč sa ovakvim razvojem stvari koji je najviše ostao u sećanju svima kojima je crno-bela boja u srcu jeste onaj protiv slovačke Artmedije iz 2005. godine. Bila je to borba za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona, a ekipa koju je sa klupe predvodio Vladimir Vermezović bila je favorit u duelu sa slovačkim predstavnikom, naročito nakon što nije bilo golova u prvom suretu u Bratislavi.

Usledio je revanš u Beogradu, ali je zahvaljujući promašajima Pjera Boje i fantastičnim intervencijama golmana Čobej Artmedija izdržala da 120 minuta ne primi gol, pa su jedanaesterci morali da odlučuju koji će od dva tima u grupnu fazu nejelitnijeg evropskog takmičenja.

Ivica Kralj je odbranio šuteve sa 11 metara Kozaku i Gomešu, ali su zahvaljujući promašajima Zorana Mirkovića, tragičara Pjera Boje i Nenada Brnovića, Slovaci ostvarili istorijski uspeh i dobili predstavnika u Ligi šampiona, dok je srpski tim morao da se zadovolji učešćem u Kupu UEFA, a i odatle je ubrzo ispao.

Druga situacija kada su crno-beli pognutih glava napustili teren svog stadiona iako su na gostovanju imali odličnih 0:0 bilo je pre 16 godina protiv Lacija u Kupu UEFA. Tada je ekipa Ljubiše Tubakovića sjajno odolela da ne primi pogodak od drim tima na Olimpiku, koji su predvodili Mihajlović, Nedved, Salas, Manćini, ali je u Beogradu ostala bez prolaza dalje.

Dželat crno-belih bio je čovek koji je postao najmlađi kapiten Crvene zvezde i tada tek talenotovani klinac koji je stigao u Lacio, Dejan Stanković. Imao je Partizan vođstvo 1:0 pogotkom Mladena Krstajića, ali je prvo Marselo Salas izjednačio da bi potpuni preokret usledio ulaskom Stankovića u igru, prvo je postigao pogodak, a zatim je legendarni Čileanac stavio tačku na pitanje pobednika. Do kraja je samo Ivica Ilijev uspeo da ublaži poraz svog tima.

I tako dolazimo do jedinog uspeha kluba kada je posle prvog meča bez golova na gostovanju uspeo da tu prednost pretoči i u rezultat. Bilo je to protiv rumunskog Ocelula 2004. godine kada su crno-beli trijumfovali u revanšu pred svojim navijačima pogotkom Srđana Radonjića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SSSS

    4. avgust 2014 | 22:19

    KAKVA BRE TRADICIJA, STATISTIKA I OSTALI "PARAMETRI". IGRAJTE FUDBAL AKO ZNATE I HOCETE, ILI OSTAVITE TO. I RDJAVOM K..... DLAKE SMETAJU!!!

  • Sveta Izvorac

    4. avgust 2014 | 23:01

    Xa,xa imaju tradiciju , xaxa

  • Petar

    5. avgust 2014 | 01:19

    Ako, i treba da ispadnu.. Ako na prevaru udjes u kvalifikacije tj. preko tudjih ledja i tudjom mukom, onda treba da ispadnes :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA