Milijaš torpedovao Nišlije i skinuo Zvezdino prokletstvo! (VIDEO)

Crveno-beli uspešno započeli odbranu šampionske titule golovima kapitena Nenada Milijaša u finišu prvog poluvremena

  • 22

Prokletstvo prvog kola je prošlost! Pobedom nad Radničkim iz Niša, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da zabeleže trijumf na premijeri posle pet godina, ali ono što je najvažnije upisana su prva tri boda u borbi za odbranu titule - 2:0 (2:0).

Pred 20.000 navijača, Zvezda je prikazala dobru igru, a Delije su transparentom dočekale pojačanje Miloša Bosančića.

Suočeni s velikim problemom neregistrovanja novajlija, crveno-beli su već na poluvremenu stekli gotovo nedostižnu prednost golovima Nenada Milijaša u 43. i 45. minutu meča.

- Oni igrači koji budu istrčali na teren rotiv Radničkog je najboljih 11 koje Zvezda trenutno ima - bile su reči trenera Lalatovića dan pre ovog duela.

Zanimljivo je da je ovaj meč gledao i bivši golman Boban Bajković, koji je bio na Severu sa Delijama.

I stvarno, oni igrači koji su izašli na teren Marakane rešili su da potvrde šefove reči.

Od drugog do poslednjeg minuta držali sukonce igre u svojim rukama. namerno kažemo dugog jer su gosti iz Niša imali sjajnu priliku preko Batiohe, ali je Rajković pravovremeno intervenisao. Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim - Zvezda.

Već u trećem minutu Pečnik je propustio idealnu priliku, da bi njegovim stopama krenuo i Rakić minut kasnije. Lomio je Lazović protivnika po desnom boku, Rakić uvek bio tu u petercu, Pečnik konstantna pretnja po levom boku, ali je maestralnu utakmicu odigrao kapiten Milijaš.

Bio je alfa i omega šampionskog tima, delio lopte kao na tacni, ali kada već njegove asistencije nisu pretvorene u gol, proradio je šut.

Najpre je u 43. minutu matirao Filipovića, uz pomoć Ljubinkovića od kojeg se lopta odbila i promenila pravac, da bi dva minuta kasnije uradio ono što najbolje zna.

Pogodio je iz slobodnog udarca. S tim rezultatom se otišlo na odmor, posle kojeg je Zvezda i dalje bila na visini zadatka.

Nizale su se šanse ispred gola Filipovića, ali Rakić, Pečnik, Lazović i Mijailović nisu bili precizni. Tresli su se dlanovi na Marakani u 67. minutu kada je Pečnik ustupio mesto mlađanom Luki Joviću koji je već u narednom napadu mogao da se proslavi:

Telom je prevario golmana, ali je loše šutirao u momentu kada je mreža bila nebranjena.

Mogao je kapiten i do het-trika na ovom meču, ali je za dlaku bio neprecizan iz slobodnjaka u 73. minutu. Prethodno je sam oboren na oko 25 metara od gola.Nije lopta htela u gol Radničkog ni u 78. i 79. minutu. Dobri potezi Lazovića ostali su neiskorišćeni. Kao i prilikom ulaska Jovića, tako je publika na stadionu pozdravila i debitanta Ristića koji je zamenio Savićevića.

A na kraju je debitovao i štoper Vukašin Jovanović

Do kraja, rezultat se nije menjao i Zvezda je zasluženo stigla do prva tri boda.

JSL SUPERLIGA, 1. kolo:

Subota:

Novi Pazar - Rad 1:0

(Kecap 4)

Spartak - Radnički Kragujevac 1:0

(Balabanović 74)

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0

(Milijaš 43, 45+2)

Jagodina - Mladost 1:1

(Šušnjar 11 - Adamović 76. penal)

Napredak - Čukarički 0:2

(Pavlović 52, Mirosavljević 90+5)

Borac - Donji Srem 2:0

(Mutavdžić 64, Đenić 85)

Nedelja:

Voždovac - Partizan (17)

Vojvodina - OFK Beograd (19)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgcaffe

    9. avgust 2014 | 23:04

    Bravo Lalatovicu, kako je samo spremio ekipu, kao komandosi su delovali. Ginuli za svaku loptu, kidisali na nju...igrači Radničkog nisu znali šta ih snašlo ! Odavno nisam video Zvezdu da igrao ovako sa IDEJOM, kreativnošću, sa lucidnim potezima a što je najvažnije sa AGRESIVNOŠĆU !!! Bravo još jednom, a grobari neka se spreme za kukanje uskoro ! NIje im pomogao ni Karadžić ni Mažić koji je poslat da odradi posao kao prethodnih sezona ! Još jednom sve čestitke fudbalerima na požrtvovanoj igri, i da tako nastave ! A plaćeni navijači što pišu poruke Bosančiću ( oni sa pištoljima- njih desetak ) koji je došao da gine za Zvezdu mogu da izađu sa stadiona i da idu da navijaju za novac za onaj drugi klub !

  • Јагодинац

    10. avgust 2014 | 00:29

    Видим да ћу морати опширним коментаром да затворим уста,пре свега "Гробарима" којих има више на вести о Звезди!!! -Пре свега моје мишљење о утакмици,Звезда по мени је коначно почела да игра леп фудбал,сјајна додавања у простор,атрактивни потези,сјајни голови,али није све тако бајно,било је и неких почетничких грешака,али вањда ће то нестати кад се буду уиграли. Што се тиче голова,код првог није могао ништа,а што се тиче другог,немојте одмах да причате како је намештено,сви сте ћутали и кад је Бајковић кикснуо у Јагодини,једноставно човек је мислио да ће лопта отићи поред гола,али шта да се ради,кад је Партизан пре 3,4 године у Суботици против Спартака дошао до победе захваљијући почетничким "грешкама" голмана Алексића,нико се није бунио,уосталом,Милијаш је издокторирао слободне ударце,тако да би вероватно био гол и да је испружио руке!!! Ја нашу лигу делим на оне који поклањају бодове Звезди и Партизану и оне који "кидају" на терену против њих(Раднички Ниш,Нови Пазар,Чукарички и Војводина)!

  • Delija

    9. avgust 2014 | 22:41

    A GROBAR DO KOSKE jos cmizdri :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA