Đorđević: Uvek je dobro kad se pobedi istorijski rival!

Ima još dosta stvari u kojima mora još mnogo bolje, ali ovo je proces kroz koji treba da napredujemo, rekao je selektor Srbije

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, zadovoljan je pobedom svog tima nad Hrvatskom, a posebno što je tim pokazao karakter. Srbija je trojkom Bogdanovića pobedila Hrvate sa 84:83 u drugom meču turnira u Pou.

- Rastemo kao ekipa i to u smislu timskog duha i timske igre, što me veoma raduje. Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu.

- Ima još dosta stvari u kojima mora još mnogo bolje, ali ovo je proces kroz koji treba da napredujemo. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu.

-Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica.

- Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici, može da koristi ekipi u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja.“

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    9. avgust 2014 | 22:24

    Sale nije mi drago al stvarno nemaš pojma ka trener,kao igrac bio si car nad carevima kao trener si 0!

  • Daca

    10. avgust 2014 | 13:27

    Pusti te bre čoveka da radi svoj posao ja lično vidim da je moderan i da nama to treba a vreme mu se mora dati ne postaje je šampion preko noći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA